Regionalna liga osnovana u Beogradu: Guranje Hrvatske u društvo država iz bivše SFRJ

Foto: Getty Images

Nastavlja se priča s regionalnim ligama, naime, nakon košarkaša, rukometaša i vaterpolista, i boksači su dobili regionalnu ligu sastavljenu od klubova iz zemalja bivše SFRJ. Deklaracija o pokretanju potpisana je u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Beogradu je bio i predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, veliki zagovornik regionalnog natjecanja boksača, a u njegovoj pratnji bili su i dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević te glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

“Za dva tjedna slijedi nam u Zagrebu sastanak svih sudionika pa će se znati svi detalji pa tako i to od kuda i tko će upravljati ovom ligom. Trebamo izabrati povjerenika, a Nadzorni odbor lige činit će predsjednici nacionalnih saveza zemalja sudionica. Ono što je poznato jest da će Srbija imati dvije ekipe, Crvenu zvezdu i Loznicu, Bosna i Hercegovina jednu, a možda i dvije a u pitanju su Željezničar iz Sarajeva i Radnik iz Bijeljine gdje sam nekad i sam boksao i to četiri godine. Makedonci još gledaju hoće li imati dovoljno boksača da slože momčad dok će Slovenija i Hrvatska imati neku vrstu nacionalnih ekipa što za Crnu Goru, ovog časa, nismo sigurni”, rekao je Bošnjak za Večernji list.

Koja bi imena branila boje Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U superteškoj računamo na Miluna, Pratljačića, u teškoj na Filipija, Rebolja i Damira Plantića, u poluteškoj na Luku Plantića, Cvetklovića, Uremovića, Radonjića. U srednjoj će nastupati Veočić i Ježek, a u velteru Prtenjača, Zeljko, Cetinić i Kolar. U poluvelteru su tu Mamić i, možda, Poturović, a u lakoj Kolak i još jedan mladi dečko iz Rijeke. Za sve njih bit će to prilika da se uboksaju, da imaju što više kvalitetnih borbi uoči odlaska na međunarodna natjecanja. Osim toga, bit će to i prilika da ponešto i zarade, kao što je to slučaj i u našoj Pevex ligi. A upravo će ta tvrtka biti i sponzor ove naše momčadi koja će se zvati Pevex Zagreb”, dodao je.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.