Rekonstrukcija Old Trafforda: Dva velikana iz Manchestera uskoro bi mogla dijeliti stadion?

Foto: Twitter

Ljuti gradski rivali Manchester United i Manchester City uskoro bi mogli dijeliti isti stadion, nakon što je postalo jasno kako ‘Crveni vragovi’ za vrijeme rekonstrukcije neće moći igrati na svom Old Traffordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, United planira renovirati Old Trafford i proširiti kapacitet tribine “Sir Bobby Charlton” kako bi novo ‘kazalište snova’ primalo 90.000 gledatelja, što je 15.000 više od sadašnjeg kapaciteta. Kako će to biti složen projekt, United će morati naći privremeni dom dok se radovi ne završe.

“Bojim se kako zbog radova neko vrijeme nećemo moći igrati na svom stadionu,” kazao je direktor Richard Arnold.

Dio engleskih medija navodi kako bi gradski suparnik City bio spreman pomoći Unitedu ukoliko će ‘Crveni vragovi’ zatražiti uslugu. Naravno, uz financijski kompenzaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanske kladionice su već uvrstile u svoju ponudu mogućnost klađenja na kojem će stadionu United igrati. Za sada najviše izgleda imaju Etihad i stadion Macron na kojem igra Bolton.

United i City su već dijelili istu adresu. U periodu od 1945. do 1949. nastupali su na istom stadionu, na starom stadionu Cityja, Maine Roadu. Bilo je to polovinom prošlog stoljeća, ali tada nije bilo drugog izbora jer je Old Trafford bio teško oštećen nakon bombardiranja u II. svjetskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.