Rekord Ronalda i optimizam u redovima Bayerna: ‘Sve je protiv nas, ali možemo proći u Madridu’

Foto: fah

Iako su poraženi u prvoj utakmici na Allianz Areni nogometaši Bayerna s dosta optimizma čekaju uzvrat polufinala Lige prvaka protiv Reala u Madridu. Naime, porazom od 2:1 u utakmici u kojoj su bili bolji Bavarci su ostvarili jednako negativan rezultat kao i prošle sezone protiv istog suparnika, samo tada u četvrtfinalu.  I tada su u Madrid krenuli s negativnim rezultatom, tada su ispali, a Real je na kraju osvojio europski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su uvjereni kako su ovog puta argumenti na njihovoj strani te da će dobiti jaki Real, svoj optimizam temelje na prvoj utakmici, kada su poraženi samo zato jer napadači njemačkog prvaka nisu imali svoj dan.

“I prošle godine smo izgubili prvu utakmicu pa u Madridu došli do produžetaka. Imali smo strašno puno prilika, ali smo na kraju ipak izgubili”, kazao je Joshua Kimmich.

U Bavarskoj se boje sudačkih previda, naime, prošle godine su ih upravo suci zaustavili s obzirom kako je Arturo Vidal  za mnoge prestrogo isključen u Madridu, dok je Real dva puta zabio iz zaleđa. Na kraju su kraljevi slavili 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Juventus se također u Madridu u četvrtfinalu žalio na suđenje, držali su Talijani Real u šahu, no sudac je u zadnjim minutama svirao jedanaesterac za domaću momčad te zaustavio Juventus na putu do produžetka. Dva od tri pogotka za Juve postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić. Završilo je 3:1 za goste iz Torina, nedovoljno s obzirom na 0:3 iz prve utakmice.

Mnogi će reći, statistički gledano oko 75 posto sudačkih pogrešaka događa se na štetu Realovih protivnika, dok se na štetu Reala griješi uglavnom kad je utakmica već odlučena.

“Sve je protiv nas. I rezultat i činjenica da igramo s Realom, ali mislim da snaga volje može napraviti jako puno u nogometu. Vjerujemo da možemo proći i tako ćemo se i postaviti”, kazao je trener Bayerna Jupp Heynckes. Iskusni stručnjak doveo je Bayern do naslova prvaka Europe prije pet godina. Nakon završetka sezone naslijedit će ga hrvatski stručnjak i bivši izbornik Vatrenih – Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objektivno Real je favorit, naime, sve što je Realu ostalo je Europa. U prvenstvu su odavno ispali iz utrke za naslov, koji je pripao Barceloni, kao što je Ivanu Rakitiću i društvu pripao u Kup kralja. Činjenicu da Barca vlada Španjolskom kapetan Reala Ramos je prokomentirao na sebi svojstven način: ”Barcelona igra sjajno, ali Liga prvaka je vrijednija od oba Barcina trofeja zajedno.”

Puno problema ima Bayern uoči uzvrata, ozlijeđeni su ključni igrači Arturo Vidal, Arjen Robben i Jerome Boateng. S druge strane atmosfera u momčadi Reala je odlična, Cristiano Ronaldo će igrati svoju 100. utakmicu u Ligi prvaka, rekord je to s kojim se ni Lionel Messi ne može pohvaliti, najbliži tom ostvarenju je Andres Iniesta iz Barcelone, s 80 utakmica. Messi je skupio 73.

Uoči utakmice Real – Bayern  igrač madridskog kluba Marco Asensio je na Instagramu objavio fotografiju Realovih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

???#Team

A post shared by Marco Asensio (@marcoasensio10) on

Spomenimo kako će Real bez većih problema glede ozljeda čeka večerašnji susret. Na klupi bi trebali biti Gareth Bale, Mateo Kovačić…, a od prve minute zaigrati kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.