Reli: Belgijanac Thierry Neuville poveo u Finskoj

Foto: fah

Belgijanac Thierry Neuville u Hyundaiu nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija po Finskoj, devetog ispita svjetskog WRC prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neuville nakon prvog dana natjecanja ima 0.7 sekunde prednosti ispred Estonca Otta Tanaka u Toyoti, dok Britanac Kris Meeke u Toyoti na trećem mjestu ima 1.2 sekunde zaostatka.

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Tanak sa 150 bodova ispred aktualnog prvaka Francuza Sebastiena Ogiera sa 146 bodova, dok je Neuville treći sa 143 boda.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 1:47.3
2. Ott Tanak-Martin Jarveoja (Est/Toyota Yaris) + 0.7
3. Kris Meeke-Sebastian Marshall (VB/Toyota Yaris) + 1.2
4. Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra/Citroën C3) + 1.3
5. Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger (Nor/Hyundai i20) + 2.2
6. Craig Breen-Paul Nagle (Irs/Hyundai i20) + 2.4
7. Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta) + 2.4
8. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) + 2.4
9. Esapekka Lappi-Janne Ferm (Fin/Citroën C3) + 3.1
10. Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Fin/Skoda Fabia R5) + 4.8…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.