Remi Fiorentine i Rome, Sevilla pobjedila Villarreal

U talijanskom okršaju u osmini finala Europske lige Fiorentina i Roma su u Firenzi odigrale 1-1, dok je branitelj naslova Sevilla u sjajnom dvoboju na gostovanju pobijedila Villarreal 3-1 i posve se približivši plasmanu u četvrtfinale.

Badelj odigrao cijeli susret za Fiorentinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je povela golom Josipa Iličića u 17. minuti, a izjednačio je Seydou Keita u 77. minuti. Roma je mogla i ranije do pogotka, no Adem Ljajić je promašio jedanaesterac u 60. minuti. Točnije Neto je sjajno zaustavio njegov udarac i tako se iskupio za prekršaj kojim je skrivio kazneni udarac. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je cijeli susret za ‘viole’ i bio je među boljim igračima na utakmici.

Sevilla mirno dočekuje uzvrat

Sevilla je u sjajnoj utakmici na El Madrigalu pobijedila Villarreal 3-1 i mirno dočekuje uzvrat na svom stadionu. Gosti su poveli pogotkom Vitola već u 13,21 sekundi utakmice čime je Vitolo postao strijelac najbržeg gola u povijesti ovog natjecanja. Na 2-0 je povisio Stephane Mbia u 26. minuti. Villarreal je smanjio u 48. minuti preko Luciana Vietta, no Sevilla je svega dvije minute kasnije zabila i treći gol, a strijelac je bio Kevin Gameiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz kijevskog Dinama, Vida odigrao cijeli susret

Napoli je pobijedio moskovski Dinamo 3-1 nakon što su gosti poveli već u drugoj minuti golom Kevina Kuranyija. Međutim, Talijani su do konca poluvremena okrenuli rezultat, a dvostruki strijelac je bio Gonzalo Higuain (25, 31-11m). Na otvaranju drugog dijela gostujući veznjak Roman Zobnin je dobio crveni karton i olakšao put Napoliju prema pobjedi. Kazna je stigla u 55. minuti kada je Higuain zabio svoj treći gol na utakmici za konačnih 3-1. Ivan Strinić nema pravo nastupa za Napoli u Europskoj ligi.

Rezultat je preokrenuo i Everton protiv kijevskog Dynama pobijedivši 2-1. Gosti su poveli golom Oleha Guseva u 14. minuti, no Englezi su ipak uspjeli slaviti. Izjednačio je Steven Naismith u 39. minuti nakon sjajnog prodora Romela Lukakua, a belgijski napadač je u 82. minuti realizirao kazneni udarac za pobjedu. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dynamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Bilićevog Bešiktaša na gostovanju

Bešiktaš je vodio 1-0 u Belgiji, no Club Brugge je okrenuo rezultat i s prednošću od jednog gola putuje na uzvrat u Istanbul. Bešiktaš je poveo golom Gokhana Torea u 46. minuti. Izjednačio je Tom De Sutter u 62. minuti, a pobjedu Bruggeu donio je Refaelov iz jedanaesterca u 79. minuti. Belgijskom sastavu je ovo bila 13. utakmica u nizu ove sezone u Europi bez poraza, pri čemu deseta pobjeda. Bio je to ujedno i prvi poraz Bešiktaša od nekog belgijskog kluba. U dosadašnjih pet susreta ostvario je tri pobjede i dva remija.

Poraz Intera, Kovačiću posljednjih osam minuta susreta

Inter je u Wolfsburgu poveo već u šestoj minuti golom Rodriga Palacija, no ‘vukovi’ su u nastavku susreta okrenuli rezultat postigavši tri gola. Wolfsburg je ovom pobjedom prekinuo Interov niz od deset susreta bez poraza u Europi ove sezone. Strijelci za jedinog preostalog njemačkog predstavnika u Europskoj ligi bili su Naldo (28) i Kevin De Bruyne (63, 76). Wolfsburg je imao još nekoliko odličnih prilika, no Juan Pablo Carizzo je upisao nekoliko odličnih obrana. Za Wolfsburg je od 87. minute zaigrao oporavljeni Ivan Perišić, dok je Mateo Kovačić u Interu dobio priliku u zadnjih osam minuta. Marcelo Brozović nije prijavljen za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit rutinski do pobjede

Zenit je St Peterburgu pobijedio Torino 2-0. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 28. minuti kada je Torino ostao s igračem manje nakon što je isključen Marco Benassi. Mladi 20-godišnji veznjak je u 12. minuti dobio prvi žuti, a 16 minuta kasnije i drugi žuti karton. Zenit je s igračem više rutinski stigao do pobjede, a golove su postigli Axel Witsel (38) i Domenico Criscito (53).

Uzvratni susreti su 19. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.