Reprezentacija od milijardu eura: Engleska pod žestokim kritikama navijača i medija

epa11426016 Goalkeeper Jordan Pickford of England makes a save during the UEFA EURO 2024 group C match between Denmark and England, in Frankfurt Main, Germany, 20 June 2024. EPA/FILIP SINGER

Kako uoči Europskog prvenstva najveći favorit na samom Euru igra jako loše, no i s takvom su igrom osigurali osminu finala, tako raste nezadovoljstvo kod navijača, o medijima da i ne govorimo. Dakako, riječ je o reprezentaciji Engleske, koja je na startu Eura svladala Srbiju i remizirala s Danskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi žele taj naslov, ali…

Naravno, na meti je izbornik najskuplje europske nogometne reprezentacije, vrijedne preko milijardu eura,  Gareth Southgate, koji se suočio s već standardnim kritikama, u smislu koga je zvao, zašto je zvao, koga nije zvao, zašto nije zvao. Tako to kod Engleza ide oduvijek, ništa se ne mijenja previše. Od euforije do očaja.  Sjetite se polufinala SP-a u Rusiji 2018. kad je Engleska izgubila od Hrvatske. Englezi žele naslov na Euru, ali igrom ulogu favorita nisu opravdali.

Legendarni napadač Engleske Wayne Rooney uključio se u raspravu te je, kako samo on zna, bez dlake na jeziku imenovao kontroverznog nogometaša kao nekoga koga je Gareth Southgate morao povesti na Europsko prvenstvo u Njemačku. Kasno je sada plakati, no zašto bi Englezi plakali, imaju četiri boda, što bi Hrvatska dala za četiri boda?

Polemike oko popisa za Euro

Podsjetimo na popis igrača koje je Southgate pozvao za Europsko prvenstvo. Naime, engleski izbornik je izostavio sedam igrača sa preliminarnog popisa od 33 igrača, pa je na kraju UEFA-i dostavio konačan popis od 26 nogometaša. Na popisu nije bilo mjesta za Jacka Grealisha, Jamesa Madisona i Jarooda Branthwaitea, dok je ranije otpisan Marcus Rashford. Dakako, danas je takav potez predmet kritika i rasprava kako u medijima tako i među legendama engleskog nogometa. Naime, legendarni i već spomenuti Wayne Rooney, bivša zvijezda reprezentacije Engleske, ima svoje mišljenje, ima i kao legenda engleskog nogometa legitimitet te pravo na njega. Rooney smatra kako je na popisu izbornika trebao biti bivši veznjak Liverpoola Jordan Henderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O spomenutom igraču se također raspravlja zadnjih dana s obzirom kako je Henderson bio na dva velika natjecanja član Southgateove ”družine”. Dakle igrao je na SP-u u Rusiji 2018. kada je Engleska bila četvrta, ali i na prošlom EP-u kada je Engleska stgla do finala.

Drugim riječima, sudjelovao je u velikim engleskim uspjesima budući kako se Engleska ne može pohvaliti zlatnim medaljama poput Francuske, Italije, Njemačke… Naime, posljednji, i jedini, naslov prvaka Svijeta Gordi Albion osvojio je u svom dvorištu 1966. godine, u finalu su na pomalo kontroverzan način bili bolji od Njemačke.

Rooney smatra da nedostaje iskustva u veznom redu Engleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morao je pozvati Hendersona i mislim da sada vidi i zašto, ali ipak to je odluka izbornika i moramo je poštovati Nadajmo se najboljem”, poručio je nekadašnji golgeter Manchester Uniteda.

Podsjetimo, 34-godišnjak Henderson je ispao iz kombinacija nakon što je napustio Liverpool i otišao u Saudijsku Arabiju. Je li vam to sa Saudijskom Arabijom poznato? Ima i Hrvatska svog ”Saudijca.” Henderson se vratio u međuvremenu u Europu te je potpisao za Ajax. No, nije pomoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.