Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko na korak do Chelsea?

Foto: fah

BiH reprezentativac Edin Džeko (32) i brazilski branič s talijanskom putovnicom Emerson Palmieri (23) korak su do transfera u redove Chelsea, a njihov bivši klub Roma trebao bi dobiti oko 55 milijuna eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji navode kako je transfer vrijedan 45 milijuna eura, a još 10 milijuna eura su razni bonusi.

Chelsea je već neko vrijeme u potrazi za napadačem koji će pojačati konkurenciju u samom vrhu napada gdje je sada usamljen Alvaro Morata. Spominjala su se brojna imena, a Antonio Conte se na koncu odlučio za kapetana reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Džeko je u nedjelju nastupio za Romu u derbiju protiv Intera i Talijani nagađaju kako mu je to bio posljednji nastup u dresu “Vučice”. U Romin je upisao ukupno 116 nastupa i postigao 61 gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Daily Express” navodi kako su pregovori trajali danima i na koncu je postignut dogovor. Džeko je navodno u početku bio protiv selidbe iz Rima, gdje je s obitelji kupio kuću, ali je ponuda ‘Bluesa’ bila izdašna. Njegovo mjesto u Romi trebao bi zauzeti napadač Fiorentine Babacar koji je ove sezone u 17 mečeva postigao pet golova.

Džeko je već igrao na ‘otoku’. Od 2011. do 2016. je bio član Manchester Cityja i u 189 nastpa zabio je 72 gola.

U transfer je uključen i mladi branič Emerson Palmieri koji je u Romu stigao 2015. iz Santosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.