Reprezentativni Dinamo protiv Šahtara: Jedanaest plavih za pobjedu vrijednu osmine finala Lige prvaka…

Foto: fah

Nogometaši Dinama večeras od 21 sat na Maksimiru igraju najvažniju utakmicu sezone. U 4. kolu Lige prvaka hrvatski prvak dočekuje ukrajinski Šahtar, u prvoj utakmici susret ova dva protivnika završen je 2:2, a momčad Dinama bila je bliže pobjedi u Harkivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede večeras na Maksimiru Dinamo bi stigao na korak do osmine finala Lige prvaka, a ako bi k tome, kako se očekuje, Manchester City svladao na gostovanju Atalantu Modri bi s tri boda protiv Šahtara i teoretski osigurali 3. mjesto u skupini. Podsjetimo, prva dva mjesta vode u osminu finala Lige prvaka, treće mjesto u grupi osigurava nastavak natjecanja u proljeće ali kroz Europsku ligu.

Koga će Nenad Bjelica suprotstaviti Šahtaru večeras na Maksimiru, pred 30 000 ljudi, prvih 11 već se zna?

Prema svemu sudeći hrvatski prvak na ispunjeni Maksimir istrčat će u očekivanom sastavu, na golu će, naravno, biti reprezentativni vratar Dominik Livaković, ispred njega igrat će tri stopera, Perić, Dilaver i Theophile-Catherine, na bočnim pozicijama su, kao i većim dijelom ove sezone, Leovac lijevo te Stojanović na desnoj strani,  sredina Dinama ujedno je možda i najjači dio modre momčadi, naime, tu su Dani Olmo, Ademi, Moro, u napadu Oršić i Petković… Dakle, to je gotovo najjače što u ovom trenutku Dinamo ima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prošle sezone očito kako je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Izet Hajrović, izgubio svoje mjesto u prvih 11 Dinama, Petković je ove sezone, baš kao i Mislav Oršić, eksplodirao kako u plavom tako i u reprezentativnom dresu.  Kad smo kod reprezentativaca, Dinamo ih ima ”viška”, naime, Livaković, Perić, Olmo, Moro, Oršić, Petković, Hajrović…, sve odreda sadašnji ili budući nositelji igre europskih reprezentacija…

Kako je ključnu Dinamovu utakmicu ove jeseni dan prije najavio trener Nenad Bjelica, koji je po mnogima najzaslužniji za Dinamov europski preporod?

Sutra se sastaju dvije ravnopravne momčadi gdje nema favorita. Šanse su 50-50, a oni imaju više iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da će naša želja i volja te želja prevagnuti da pred našim navijačima pobijedimo renomiranog protivnika. Tko će na kraju pobijediti? Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i na kraju slaviti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Dinama, koji će se gostima iz Ukrajine suprotstaviti u ponajboljem sastavu, Šahtar ima dosta problema s ozlijeđenim igračima. Nekoliko ih je izvan stroja. Svjestan je toga i trener ukrajinske momčadi, no, i dalje je uvjeren u kvalitetu svojih igrača.

”Ne želim govoriti o sastavu niti dijeliti dečke jer su svi igrači davali maksimalno svoj doprinos. Solomon i Konopljanka imaju problema s ozljedama, no vjerujem kako su i igrači koji će ih zamijeniti izvrsni”, kazao je trener Šahtara Luis Castro.

Podsjetimo, utakmicu večeras na Maksimiru sudi njemački sudac Felix Brych.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.