Reprezentativni nogomet im je u rasulu, a oni povlače paralele: Liječenje srpskih nogometnih kompleksa ”prljavim” Hrvatima!

Foto: fah

S obzirom kako je srpski reprezentativni nogomet u rasulu, dok je Hrvatska svjetski doprvak, u Srbiji svaku priliku koriste za samohvalisanje i pokušaj povlačenja paralele između hrvatskog i svog nogometa, što je, dakako neusporedivo. Dovoljno je usputno podsjetiti na nekoliko statističkih podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo čak ni to.  Dovoljno je reći koliko su velikih natjecanja igrali Srbi od hrvatske samostalnosti do danas, dakle, mislimo na europska i svjetska prvenstva. Jedva da su tu i tamo vidjeli ponešto od najvećih nogometnih turnira.  I na takvim su natjecanjima bili statisti. Hrvatska je, s druge strane, propustila od samostalnosti do danas tek jedno Svjetsko prvenstvo, kao i jedan Euro. Vatreni 2000.  nisu bili na Europskom prvenstvu, dok na SP-u nisu igrali deset godina kasnije u Južnoj Africi.  Spomenimo kako su i te 2000. godine Srbi na Euru igrali kao državna tvorevina koju su činili s Crnom Gorom.

Novi povod za pokazivanje gumenih mišića Srbi su našli u klupskom nogometu i činjenici da se Crvena zvezda remijem u Salzburgu plasirala po prvi puta u povijesti u Ligu prvaka, s druge su strane zaboravili da su nogometaši Dinama primjerice do sada u tome uspijevali čak šest puta, Hajduk jednom, i tada su Splićani došli do četvrtfinala.  Nakon remija u Salzburgu kapetan Crvene zvezde, Vujadin Savić, tvrdi kako je za njihov prolaz prema Ligi prvaka zaslužan – Hrvat, Marin Pongračić. Dakako, radi se o ”prljavom Hrvatu”, kakvim već Hrvati jesu u očima srpskih ekstremista, koji nikad nisu ni sišli s vlasti u susjednom ”pašaluku.”

Podsjetimo, Crvena zvezda je u Austriji odigrala očajnu utakmicu, domaćin je bio daleko bolji i mogao je ”razbiti” Zvezdu, vodili su 2:0, no, onda se Srbima osmjehnula sreća, i, kako tvrde u Zvezdi – Hrvat, koji ih je ”preporodio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pongračićev prljavi potez u nama je probudio srpski inat. Ono što je napravio u 60. minuti bila je kruna njegovih stalnih provokacija prema nama od početka meča. Ne znam zašto je to radio jer mu nismo davali povoda”, kazao je nakon utakmice Zvezdin kapetan.

Naime Pongračić je ”kriv” utoliko nakon što je poslije jednog starta igrača Salzburga, nenamjerno, nagazio igrača Crvene zvezde. Sličnih startova na utakmici, posebno od strane igrača Zvezde, bilo je nekoliko, no, jedino je Hrvat ispao ”prljav.” Na utakmicama se takve stvari događaju, nažalost, svima, pa i Hrvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nogometaš Crvene zvezde na travnjaku je ležao nakon sudara s jednim igračem Salzburga, dok je ležao na travnjaku hrvatski nogometaš slučajno ga je nagazio po grudima, dakle, nije bilo namjerno, jer bi samo u tom slučaju bilo ”prljavo.” Taj je njegov potez navodno motivirao igrače Zvezde koji su se trgnuli, iako su, bez obzira na golove, i nakon toga bili podređeni na travnjaku. Neki beogradski novinari smatraju kako su Zvezdaši zahvaljujući Hrvatu – ”poletjeli”, očito dobili krila.

Slučajan start Pongračića na igrača Zvezde kao prekretnicu navode i neki srpski mediji,  tako srpski novinar Igor Brakus, inače radijski voditelj, hrvatskom nogometašu  zahvalio je na Twitteru: “Pongračiću, Srbine!” Naravno, ova poruka je trebala ispasti duhovito, i doista jeste, otprilike koliko u Hrvatskoj poraz Srbije od Švicarske na SP-u u Rusiji prije nešto dva mjeseca.

Na kraju kao zaključak što svemu dodati? Zapravo najbolje ništa, sami o sebi neki u susjedstvu najbolje govore, rječito kao i rezultati njihove nacionalne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.