(FOTO, VIDEO) Rezultat karijere u Parizu, ali bez polufinala: Bivši pobjednik Roland Garrosa Stan Wawrinka prejak za Marina Čilića

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale Roland Garrosa, bolji od njega je u četvrtfinalu bio pobjednik ovog turnira otprije dvije godine Švicarac Stan Wawrinka sa 6-3, 6-3, 6-1 za sat i 40 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto. fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bila je ovo osma uzastopna pobjeda Wawrinke protiv Čilića i ukupno 12. pobjeda Švicarca u njihovom 14. međusobnom dvoboju. Čilić je ostao na samo dvije pobjede protiv Wawrinke ostvarene još u siječnju 2010.

Sam početak dao je naslutiti kako bi dvoboj mogao biti izjednačen jer je Čilić već u prvoj igri stigao do “break-lopte” koju je Wawrinka spasio odličnim servisom, ali nažalost ostatak dvoboja nije se pokazao takvim. Odmah nakon što nije iskoristio priliku za oduzimanje servisa, Čilić je izgubio gem na svoj početni udarac, koštao ga je loš izlazak na mrežu kod izjednačenja jer je na “break-loptu” Wawrinka pogodio odličnu bekhend paralelu za 2-0. Do kraja prvoga seta Čilić više nije uspijevao zaprijetiti servisu suparnika pa je Wawrinka tu dionicu susreta dobio sa 6-3.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

I početak drugog seta nalikovao je prvom, Čilić je prvi stigao do “break-lopte” odličnim forhendom, no tu je priliku potratio lošim reternom. Odmah u sljedećoj igri Wawrinka je oduzeo servis Čiliću i to bez izgubljenog poena iskoristivši nekoliko velikih pogrešaka našeg igrača. Čilić je jedini put u meču oduzeo servis Wawrinki za poravnanje na 3-3, no uslijedio je veliki pad u igri 29-godišnjeg Međugorca. Odmah po poravnanju Čilić je odigrao još jedan izuzetno slab gem na svom servisu i izgubio ga bez osvojenog poena, a to je bio prvi u nizu od čak osam gemova zaredom koje je izgubio. Nakon te serije Wawrinka je bio nadomak pobjedi jer je imao vodstvo 6-3, 6-3, 5-0 i zatim rutinski okončao dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Wawrinke Čilić nije uspio dobrim reternima neutralizirati loš postotak ubačaja prvog servisa od samo 49 posto, a boljeg rezultata koštale su ga i čak 32 neprisiljene pogreške u odnosu na samo 17 njegova suparnika.

Wawrinka će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Britanca Andyja Murraya i Japanca Keija Nishikorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.