Riječko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv Torcidaša: ‘Postavili prepreke i napali navijače Rijeke nedaleko Senja’

Foto: fah

Riječko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 22 pripadnika Torcide koje tereti da su nakon splitske utakmice Hajduka i Rijeke u ožujku na jadranskoj magistrali nedaleko Senja postavili prepreke i napali navijače Rijeke koji su se vraćali kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo tvrdi da su optuženi pripadnici Torcide od kojih najstariji ima 30, a najmlađi 19 godina “zajedno i po prethodnom dogovoru s najmanje još desetak nepoznatih osoba”, s nakanom “ispoljavanja fizičkog nasilja prema navijačima NK Rijeka i drugih građana, postavili prepreke na dionici ceste broj 8 i tako zaustavili više vozila u kojima je bilo više osoba, a nadolazili su iz Senja prema Rijeci”.

“Tereti ih se da su uporabom metalnih palica, kamenjem, staklenim bocama te bakljama-bengalkama oštetili zaustavljena vozila i doveli u opasnost živote i tijela osoba, a jedna je osoba pri tome i lakše tjelesno ozlijeđena”, izvijestilo je riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.