Rijeka u finalu Kupa: Kulešević spominjao Jugoslaviju kritizirajući odluku suca o jedanaestercu, Rožman je izbjegao komentirati

Foto: fah

Nakon preokreta Rijeka je u polufinalu Kupa Hrvatske svladala Osijek 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitke igračima i hvala navijačima na ovako dobroj atmosferi. Vidi se da nismo na vrhunskoj razini što bismo svi željeli. Treba nam još utakmica. Ova utakmica podsjeća me na onu u Osijeku kada smo vodili 2:0 pa izgubili 3:2. Danas nam se vratilo. Kad gubiš 2:0 ideš na glavu. Izmjene su dale novu energiju, promijenili smo sistem igre. Za sve ovo smo se pripremali”, kazao je trener Rijeke Simon Rožman.

“Imamo širok roster i vidjeli smo što znači veći broj izmjena. Vidi se da nam nedostaje natjecateljski duh. Bili smo statični u prvom poluvremenu. Možda je bilo i malo treme nakon, jer oko 90 dana nismo igrali”, rekao je Rožman i dodao kako pobjeda ništa ne znači ako momčad na kraju ne osvoji trofej.

“Mislim da je prerano bilo što govoriti o finalu protiv Lokomotive. U Kupu vrijedi samo prvo mjesto. Ovo ništa ne znači ako ne dignemo Kup. Sada se okrećemo prvenstvu. Puno stvari treba ispraviti. Dečki su željni rada”, rekao je trener Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Osijeka Ivica Kulešević, za razliku od Rožmana, komentirao je odluke koje je donio glavni sudac Igor Pajač koji je pri vodstvu Osijeka 2:0 isključio Laszlu Kleinheislera, a onda je pri rezultatu 2:1 dosudio jedanaesterac za Rijeku.

“Na prošloj prvenstvenoj utakmici ovdje nam nije sviran čist penal što se vidjelo u svim analizama. Mislio sam da je slučajno, ali ovo sad nije slučajno. Žao mi je ljudi koji vole nogomet što su nakon ovolikih patnji tijekom protekla tri mjeseca pauziranja morali ovo vidjeti. Ovo je sramota i ne bi se smjelo dogoditi u polufinalu Kupa Hrvatske u 2020. godini. Da se dogodilo nekad davno za vrijeme stare Jugoslavije kada nije bilo VAR-a, razumio bih, ali sada je sramota”, rekao je Kulešević.

“Svi suci znaju da sam najkorektniji i najpošteniji. Nikada se javno nisam očitavao, ali ovo danas nema smisla. Čestitam svojim igračima na svemu što su napravili. Znali smo da možemo. Vjerovali smo, ali protiv ove pošasti nismo mogli. Nama ostaje borba za Europu. Imamo kvalitetu i sigurno vjerujemo da možemo dohvatiti Europu. Nadamo se da ćemo se vratiti poslije ovog šoka”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.