Mladi Hajdukovac iz Sinja: ‘Majka mi je bila sve na svijetu, znam da me gleda s neba i ponosna je na mene’

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

Hajduk je na Kup ogled s Oriolikom otišao s gotovo rezervnom momčadi, trener Joan Carrillo je poveo nekoliko mladih igrača, među kojima je i mladi veznjak iz Sinja, Robert Jandrek. Sinj je inače rasadnik talenata i pravi ”bazen” Hajdukove momčadi. Sjetimo se, iz Sinja je i ”sinjski dijamant”, Ante Vukušić, koji je svojedobno ”presudio” Anderlechtu u Europskoj ligi. Poljud je bio na nogama, a tada je momčad Hajduka vodio legendarni Stanko Poklepović – Špaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu momčad Jandrek je upisao devet nastupa, ulazio je s klupe, a u razgovoru za portal 24 sata Jandrek otkriva neke pojedinosti.

“Nadam se da ću protiv Oriolika odigrati barem dio utakmice, no važnije od mog nastupa je pobjeda. Moramo vratiti samopouzdanje i dobru igru nakon poraza od Rijeke, kako bi što bolje iskoristili seriju domaćih utakmica koja nas čeka nakon povratka iz Slavonskog Broda”, rekao je dvadesetogodišnji mladić, koji je u dresu Hajduka debitirao ovog proljeća i to u Zaprešiću. Nedavno je za B momčad zabio gol te je nakon toga skinuo dres, ostao je u majici na kojoj je bio ženski lik. Podigao je glavu, pokazao prstima prema nebu. Pogodak je posvetio svojoj pokojnoj majci.

“Majka mi je bila sve u životu, najveća potpora i inspiracija. Umrla je u siječnju prošle godine nakon duge borbe sa zloćudnom bolesti koja joj se dva puta vraćala. Njoj u spomen uzeo sam broj 47, jer je bila rođena 4. srpnja. Pred smrt sam joj obećao da ću kad – tad zaigrati za Hajduk na punom Poljudu. Zaigrao jesam, sad još čekam nastup na velikoj utakmici, a to obećanje mi je dodatni motiv”, rekao je Robert, kome je mama umrla svega tri dana prije odlaska na pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetki su to znali.

“Znali su ljudi u klubu i moji suigrači, oni su mi pomogli da prebrodim to jako teško razdoblje, i na tome sam im jako zahvalan. Nije bilo lako, zaboli me svaki put kad se sjetim mame, ali moram ostati čvrst i ići dalje. Znam da ona sve ovo gleda s neba, da je ponosna i da pazi na mene…”, poručio je skromni momak iz Sinja. Nova velika nada Hajduka i hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.