Robert Prosinečki više nije izbornik Bosne i Hercegovine? Na njegovo mjesto dolazi Safet Sušić?

prosinečki
Foto: fah

Posve očekivano, nakon debakla u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, bivši hrvatski reprezentativac, Robert Prosinečki, dobio je otkaz i više nije izbornik Bosne i Hercegovine. Barem tako piše dio tamošnjih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ”Veliki Žuti” ponudio je ostavku nakon poraza BiH od Armenije (2:4), no, Nogometni savez Bosne i Hercegovine ostavku nije prihvatio. Sada je ipak došlo vrijeme za rastanak.

Potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić za Faktor.ba između ostaloga je rekao:

S Robertom Prosinečkom sporazumno smo raskinuli suradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju bošnjačkih medija hrvatskom treneru je priopćeno da je bivši, a Savez ga navodno želi zamijeniti sa Safetom Sušićem, barem tako pišu Vijesti.ba, dok Klix.ba tvrdi kako odluku o razlazu s izbornikom reprezentacije BiH treba potvrditi Izvršni odbor. Najizglednija opcija je sporazumni raskid suradnje, no, navodno u NSBiH ima onih koji nisu sigurnu u tu odluku s obzirom kako bi novi izbornik imao premalo vremena za pripremu momčadi za dokvalifikacije koje se igraju u ožujku.

Naime, BiH ima šanse kroz dodatne kvalifikacije izboriti plasman na Euro 2020.  Prvi ispit za reprezentaciju BiH je Sjeverna Irska u Zenici, a ako to prođu za plasman na Euro igrat će protiv pobjednika dvoboja Slovačke i Irske, također na domaćem terenu.

Navodno je portal Sportsport.ba kontaktirao Roberta Prosinečkog, koji im je tek kratko poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Što mene zovete, pitajte Savez o svemu.”

Podsjetimo, IO NSBiH broji 15 članova, a za provedbu odluke o smjeni Prosinečkog potrebna je dvotrećinska većina plus jedan glas. Drugim riječima, za smjenu hrvatskog stručnjaka mora glasovati 11 članova Izvršnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.