Ronald Koeman je urušio ionako ruševnu Barcelonu

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Barcelona proživljava tešku, gotovo nezapamčenu, krizu. naravno, najodgovorniji za takvu situaciju je trener spomenutog kluba, Ronald Koeman, koji je ljetos stigao na Nou Camp, a odmah nakon toga potjerao je standardne igrače Luisa Suareza te Ivana Rakitića da bi doveo Miralema Pjanića, koji zapravo u Barceloni nije odigrao ništa spomena vrijedno. Ukratko, Koeman je urušio ionako ruševnu Barcelonu, čiji su igrači zasićeni, iscrpljeni dvorskim bitkama, financijskom krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, čak je i Lionel Messi iz takve Barcelone prošlog ljeta pokušao pobjeći glavom bez obzira, no to mu tada nije pošlo za rukom. Od Koemana se u ovakvoj situaciji ništa više od ovoga što se sada događa nije moglo ni očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiks protiv Cadiza (1:1) , novi je udarac za momčad Ronalda Koemana, a sada će sezonu privesti kraju s novim stoperskim tandemom. Ova sezona za Barcelonu je ionako  definitivno izgubljena, u prvenstvu posustaju, u Ligi prvaka nakon debakla protiv PSG-a na svom terenu pred eliminacijom su.

Pique i Araujo bit će tandem u obrani do kraja sezone odlučio je nizozemski stručnjak, čija sudbina u Barceloni nije izvjesna, naime, govori se kako će nakon završetka prvenstva i on neslavno biti primoran otići.  Koeman je, dakako, problem, ali daleko od toga da je jedini i najveći problem katalonskog kluba.

Araujo je odigrao nekoliko solidnih partija, Pique ima iskustvo i Koeman se nada da je to dobitna kombinacija. No kakva korist od toga? Od trećeg mjesta Barcelona teško može biti bolje plasirana. Obrana je ionako katastrofalna te mnogi smatraju kako je to najveća slabost Barcelone, uz neshvatljiva lutanja nizozemskog stručnjaka i konfuznu situaciju u klubu koji je ne tako davno bio na samom krovu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.