Ronaldo i Georgina čestitali Božić fotografijom sa zajedničkom kćeri i troje djece koje su dobili surogatstvom

Foto: Instagram

Georgina Rodriguez, djevojka Cristiana Ronalda, objavila je fotografiju na kojoj su njih dvoje i djeca – Cristiano Junior, Mateo, Eva i najmlađa članica, Alana Martina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu fotografiju je lajkalo preko 700 tisuća ljudi.

“S tobom sam na svijet donijela život”, napisala je Georgina uz objavu.

Crear contigo el amor y hacer contigo la vida

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli Georgina Rodríguez (@georginagio)

I doista Georgina je nedavno rodila Alanu Martinu. Sva ostala Cristianova djeca su rezultat surogatstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska zvijezda ima i sedmogodišnjeg sina Cristiana Juniora, dok je u lipnju ove godine dobio i blizance Evu i Matea. Svo troje djece dobio je putem surogatstva.

Portugalski mediji pišu da je prvoj surogat majci platio 12 milijuna eura, a drugoj čak 17 milijuna eura.

Surogatstvo je u svojoj biti kupoprodajni ugovor prema kojem jedna strana ili bez naknade (altruistično) ili za novac (komercijalno) iznajmljuje žensko tijelo kao sredstvo nošenja i rađanja djeteta (bilo da se radi o samj ženi koja iznajmljuje svoje tijelo ili o klinici-posredniku koja ga unajmljuje za drugu stranu), dok druga strana (samac, heteroseksualni ili homoseksualni par, više osoba) postaje “vlasnik” rođenog djeteta (bilo da se radi o davateljima spermija ili gameta za rađanje djeteta, ili ne).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surogatstvo je najnoviji način “trgovanja ljudima”, koje krši dostojanstvo i prava žena jer ih se reducirana na njihova reproduktivna svojstva i koristi kao sredstvo (“inkubator za rađanje”), često uz ekonomsku prisilu, dok se djecu reducira na komercijalnu robu koja se prodaje i kupuje, odvajajući ih od žene/majke koja ih je nosila i rodila i oca (davatelja sperme).

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.