Bivši Vatreni: ‘Bez konkurencije Luka Modrić, njegovoj genijalnosti divi se čitav svijet, postao je prva asocijacija na Hrvatsku’

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, golman čija je uspješna karijera trajala 19 godina, Mario Galinović, ipak je ostao u nogometu kao trener. Godinu dana bio je trener vratara u uglednom grčkom Panathinaikosu, u kojem je proveo sedam godina, sada pak istu funkciju ima u najvećem češkom klubu, Sparti iz Praga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju izbor za najboljeg hrvatskog nogometaša godine Galinović, kao i mnogi drugi, nije imao dvojbe, jasno je označio najboljeg – Luka Modrić nema konkurenciju, tvrdi.

”Bez ikakve konkurencije to je Luka Modrić. Uz to što je osvojio Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, dokazao je da je najbolji veznjak svijeta, koji dirigira igrom Reala. Luku je teško više i hvaliti, kad cijeli svijet govori o njegovoj genijalnosti. A jednako je dobar i u reprezentaciji, vođa je kockastih”, rekao je Galinović za Večernji list i dodao:

 ”Kad god u Grčkoj ili Češkoj spomenem Modrića, i činjenicu da sam dijelio svlačionicu s njim u reprezentaciji, svi uzdahnu. Divi mu se cijeli svijet, postao je prva asocijacija na Hrvatsku među strancima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Galinović je za Vatrene odigrao dvije utakmice, prvu sad već jako davno, pod vodstvom legendarnog Miroslava Ćire Blaževića, 1999.  Galinović je igrao protiv Egipta te drugu osam godina kasnije, kad je Vatrene vodio Slaven Bilić, protiv Slovačke.  Te 2007. protiv Slovačke igrao je i Luka Modrić.

”Naravno da se već u Modrićevim počecima, prvim nastupima za reprezentaciju, vidjela velika klasa. To je klasa poput Messija, koji je također dominirao kao klinac, a dominira i danas”, tvrdi Galinović, koji je direktno sudjelovao u golgeterskoj povijesti velikog Argentinca. Naime, prvi pogodak u Ligi prvaka Lionel Messi je zabio baš Galinoviću.

”Hehe, znam da je Messi svoj prvi pogodak u Ligi prvaka zabio baš meni. Barcelona je tada s 5:0 razbila moj Panathinaikos, a Messi je bio odličan, predstavio se tada i gledateljima u Ligi prvaka…”, kazao je Galinović, koji se tako prisjetio dana iz svoje duge i uspješne nogometne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galinovićev izbor:

1. Luka Modrić (Real) 10 2. Mario Mandžukić (Juventus) 9 3. Ivan Rakitić (Barcelona) 8 4. Ivan Perišić (Inter) 7 5. Domagoj Vida (Dinamo K.) 6 6. Andrej Kramarić (Hoffenheim) 5 7. Šime Vrsaljko (Atlético M.) 4 8. Ivan Santini (Caen) 3 9. Lovre Kalinić (Gent) 2 10. Marcelo Brozović (Inter) 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.