RTL se pohvalio: Finale Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske jedan od najgledanijih sportskih događaja od neovisnosti!

Foto: fah

Finale Europskog rukometnog prvenstva, u kojem su igrale Hrvatska i Španjolska, bio je jedan od najgledanijih sportskih događaja od hrvatske samostalnosti do danas, barem se tako hvali RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, spomenuta televizija, s nacionalnom koncesijom, objavila je da je finale Eura gledalo u prosjeku milijun i 415 tisuća ljudi. Dakle, to je gledanost od 36,4 posto u ukupnoj populaciji, dok je udio u gledanosti iznosio fenomenalnih 75 posto. Ovo posljednje je u dlaku isti postotak koji je u anketama objavljivanim na RTL-u prije pet godina imao Ivo Josipović kada je izgubio predsjedničke izbore.

Šalu na stranu, ipak RTL-u treba vjerovati, s obzirom na dokazanu objektivnost, sam kraj finala pratilo je nevjerojatnih 1,635.727 gledatelja.  Finalna utakmica u Stockholmu između Hrvatske i Španjolske, koju su, nažalost, Španjolci uspjeli dobiti, imala je sjajnu gledanost i u ciljanoj dobnoj skupini 18-49, udio u gledanosti bio je 80 posto.

Podsjetimo, finale Svjetskog nogometnog prvenstva u srpnju 2018. godine u Rusiji između Hrvatske i Francuske 2:4 na HTV-u gledalo je 1,844.348 ljudi. No, zanimljivo je da je od finala SP-a 2018. bilo gledanije polufinale između Hrvatske i Engleske 2:1, koju je u televizijskom prijenosu pratilo 2,053.241 Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.