Rudić uoči finala: Dobro znamo igru Mađara

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na korak je do europskog zlata. U prepunoj Spaladium areni naši su reprezentativci u iznimno dramatičnoj utakmici svladali Italiju s 11:10 i izborili finale protiv Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno raspoložen bio je Marko Bijač s 14 obrana, a u napadu su prednjačili Jerko Marinić Kragić s 4 i Andrija Bašić s 3 pogotka. Hrvatskoj je to 4. finale na europskim prvenstvima, a jedini naslov osvojili smo 2010. u Zagrebu, kada je reprezentaciju vodio legendarni Ratko Rudić.

– Jučer je odigrana jedna utakmica na pravi način, kako se igraju ove utakmice polufinala. Ekipa je reagirala jako dobro. Utakmica je bila čvrsta i pod velikim psihološkim pritiskom su bili igrača. Međutim, od samog smo početka dominirali i kako su se razvijale četvrtine, bio sam uvjeren da možemo dobiti, rekao je Rudić za HRT.

Na putu do zlata stoje Mađari i njihov sjajni vanjski šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi dobro znamo igru Mađara, pripremali smo se i s njima u Šibeniku. Pobijedili smo ih u kombiniramo sastavu. Poznajemo ih, imaju izvanredne šutere sa svih strana. Vrlo su brzi i spremni, imaju dobrog vratara. U obrani nemaju baš kvalitetu beka koji bi mogao zaustavio Vrlića, ali mogu igrati zonu. Izbornik Tucak je sve to pripremio i imat će plan za Mađare, kazao je Rudić.

Proslavljeni hrvatski trener pohvalio je ovo ostvarenje reprezentacije.

– Mislim da je ovo jedan veliki rezultat izbornika Tucka koji je okupio na početku novu ekipu. Igrači bez dovoljno iskustva velikih utakmica, ali pomogao nam je nastup na Svjetskom prvenstvu. Tamo smo igrali jako dobro, osim utakmice polufinala gdje smo podbacili. Trebali smo osvojiti broncu, a to je bilo iskustvo koje je podiglo igrače. Ovdje možda nismo najbolje počeli, ali tako je to u sportu, ekipa se diže za vrijeme turnira. Pružamo sve bolje igre, nadam se da će se taj trend i nastaviti, kazao je Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.