Rukometaši francuskog PSG-a preko Kielcea do završnice Lige prvaka: Štrlek tri gola, Mamić dva, Stepančić jedan…

Foto: fah

Rukometaši francuskog Paris Saint-Germaina izborili su plasman na završni turnir Lige prvaka nakon što su u obje utakmice četvrtfinala bili bolji od Vive Targi Kielcea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je u prvom susretu u Poljskoj slavio 34-28, a potom u uzvratu pred svojim navijačima 35-32.

Gosti su bolje ušli u susret i u prvih 20 minuta bili su u stalnom vodstvu. Najveću prednost imali su u šestoj minuti kada su vodili 4-1. PSG je izjednačio u 20. minuti (9-9) potom poveo 11-9 i dva gola prednosti sačuvao do kraja poluvremena (17-15). Poljaci su u 41. minuti imali dva gola viška (23-21), ali je PSG okrenuo rezultat i sedam minuta prije kraja stigao do pet golova prednosti (33-28). Na koncu je PSG slavio 35-32.

Najbolji igrač utakmice bio je Nedim Remili koji je predvodio PSG s devet golova, dok su Mikkel Hansen i Jesper Nielses zabili po pet pogodaka. Hrvatski rukometaš Luka Stepančić zabio je za PSG jedan gol. U redovima poljskog sastava najefikasniji su bili Aleks Dušebajev i Karol Bielicki sa po pet golova. Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek je zabio tri gola, a Marko Mamić dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala tri putnika u Koln gdje će se 26. i 27. svibnja održati Final Four, doznat ćemo u nedjelju kada su na rasporedu preostale tri uzvratne utakmice četvrtfinala.

Vardar će u Skoplju protiv THW Kiela braniti pobjedu 29-28 iz prve utakmice. Flensburg i Montpellier su u prvom susretu odigrali 28-28, a u nedjelju je uzvrat u Francuskoj, dok će Skjern na svom terenu loviti minus 6 iz prve utakmice protiv Nantesa.

REZULTATI
Paris Saint-Germain – Vive Kielce 35-32 (prva utakmica 34-28)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 29. travnja:
Skjern – Nantes (prva utakmica 27-33)
Vardar Skoplje – Kiel(prva utakmica 29-28)
Montpellier – Flensburg-Handewitt (prva utakmica 28-28)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.