Rukometaši stigli u Švedsku, prvi dojmovi odlični

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija je nakon gotovo 12 sati putovanja uspješno doputovala u Jonkoping, grad domaćin skupine G na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Jonkoping doputovala avionom od Zagreba preko Kopenhagena, a zatim i Goeteborga, uz još dva sata vožnje autobusom.

Prvi dojmovi o domaćinu ovog Svjetskog prvenstva su odlični, jer su igrače odmah po dolasku dočekale sve ključne informacije pa čak i akreditacije. Do petka, 13. siječnja, kad igramo prvi susret protiv Egipta, izbornik Hrvoje Horvat planira održati još dva treninga, prvi večeras da pokuša “istjerati umor iz nogu igrača”, a drugi je planiran za četvrtak.
Dojmove nakon dolaska podijelio je Jakov Gojun:

– Malo se osjeća umor. Rano smo se probudili, ali došli smo gdje smo trebali doći. Sad idemo na trening malo izbaciti taj umor da spremni dočekamo utakmicu. Stvarno smo dobro trenirali, momci su puni želje i motiva, a nas par starijih isto smo sve to dobro izgurali, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je prvi dvoboj s Egiptom:

– Vjerujem u dobru utakmicu, sigurno neće biti lako, jer je Egipat na svim pozicijama jako dobra ekipa, ali mi smo Hrvatska, mi smo reprezentacija koja je dugi niz godina na visokom nivou i vjerujem da ćemo to opet pokazati.

Koja je njegova uloga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došao sam zbog obrane, vjerujem da obrana mora iznijeti glavni teret ove utakmice, kaže i ističe kvalitetu Egipta:

– Malo smo Dule i ja bacili oko na njih, dogovorili neke finese. Imaju četiri-pet fenomenalnih igrača koji igraju u stvarno dobrim klubovima, ali trebaju oni gledati nas, imamo stvarno dobru momčad, spoj iskustva i mladosti, vjerujem da ćemo otvoriti turnir pobjedom.

Gojun ima 37 godina, ali još se raduje nastupima za reprezentaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Baš pričam s kolegama, brzo je došla 37. godina, no najbitnije je da sam zdrav. Još imam volje, želje i motiva. Jako sam sretan da sam opet tu i vjerujem da će sve biti dobro.

Veseli se našim navijačima:

– Već sam čuo, prvi dojmovi su jako dobri, lijepo su nas dočekali. Čuo sam da će biti 40 posto naših navijača u dvorani, tome se radujem, oni će nam biti motiv više da pobijedimo u ovoj utakmici, zaključio je Gojun.

Hrvatska će dvoboje prvog kruga igrati u Husqvarna Garden Areni. Svjetsko prvenstvo otvaramo u petak, 13. siječnja, a suparnik će od 20.30 sati biti Egipat. Dva dana kasnije, 15. siječnja, hrvatski rukometaši igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država, također u 20.30 sati, a u istom terminu će zaključiti natjecanje po skupini dvobojem protiv Maroka 17. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.