Rukometašice Podravke ispale iz Kupa kupova

Foto: fah

Rukometašice Podravka Vegete nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale Kupa kupova premda su u uzvratnom dvoboju osmine finala u Koprivnici pobijedile rusku Zvezdu Zvenigorod 28-25 (15-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinje su u prvom susretu koji je odigran u petak također u Koprivnici pobijedile 24-21 i prošle su dalje zbog više postignutih golova u gostima. Premda su obje utakmice igrane u Koprivnici, Zvezda je u prvom susretu nominalno bila domaćin i pobijedila je 24-21. U uzvratu je Podravka slavila s tri gola viška (28-25), no Ruskinje su prošle dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Podravka je imala 5-1, pa 10-5 u 15. minuti i 15-10 pred kraj poluvremena. No, Ruskinje bi se svaki put vratile. U nastavku su hrvatske rukometašice imale i sedam razlike (21-14), pa u 42. minuti i plus osam (23-15). U 49. minuti još uvijek je bilo dovoljnih 24-18. Nažalost, Zvezda je pomalo dostizala zaostatak. U posljednjih 45 sekundi Podravka je imala plus tri (28-25) i loptu za prolaz, no nije uspjela.

Najefikasnije igračice u redovima Podravke bile su Jelena Živković sa sedam golova, Ekatarina Nemaškalo sa šest, te Jelena Trifunović i Marijeta Vidak sa po četiri gola. Zvezdu su predvodile Nadežda Potapenko sa šest i Irina Antonova s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka je tako već treću godinu uzastopce ispala u osmini finala Kupa kupova (Vac, Rostov, Zvezda).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.