Plenkovićev je lik ‘za zbilja’ na Vegeti: Evo što kaže Podravka!

Plenkovićev lik na Vegeti
Foto: Podravka

“Povodom medijskih objava o poklonu koji je svojedobno uručen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, naglašavamo kako je prigodom posjeta predsjednika Vlade 22. kolovoza 2019., tadašnji predsjednik Uprave Marin Pucar poklonio premijeru upravo takvo izdanje Vegete s njegovom fotografijom, kao simboličnu gestu povodom velike obljetnice najpoznatijeg hrvatskog izvoznog proizvoda”, navodi se između ostalog u Podravkinom priopćenju u srijedu.

Na brojnim uzvisinama u Hrvatskoj i danas su vidljivi suhozidi ili njihovi ostatci posvećeni bivšem komunističkom diktatoru Josipu Brozu Titu. Njegov lik na majicama, torbama ili bedževima nose sljedbenici njegovog režima na jugonostalgičnim zabavama ili u Kumrovcu na obilježavanje kulta ličnosti na obljetnicu smrti jugoslavenskog diktatora – a nakon političkog imenovanja Martine Dalić na čelo Podravke i otkrića da je Plenkovićev lik zaista osvanuo i na Vegeti – saborska zastupnica Marija Selak Raspudić zapitala se hoćemo li imati i neki Plenkograd – kao što je Josip Broz Tito imao Titograd.

“Treba znati kako premijer doživljava demokraciju. Mi već sad imamo situaciju da je premijer na Vegeti, ne znam hoćemo li uskoro u maniri diktatora imati i neki Plenkograd, a možda i Plenkovićevu štafetu”, podsjetila je saborska zastupnica i sveučilišna profesorica Marija Selak Raspudić na Titov komunistički režim.

> Zafrkancije na Plenkovićevo postavljanje Dalić: ‘Male tajne velikih majstora korupcije’

> Selak Raspudić: Nakon Plenkovića na Vegeti hoćemo li imati i Plenkovićevu štafetu?

Na fotografiji se vidi kako premijer Andrej Plenković u ruci drži neobičnu Vegetu: na ambalaži je, umjesto simpatičnog brkatog kuhara, zaštitnog lica ovog popularnog začina – Plenkovićevo lice.

Nije šala. Posebno dizajniranu Vegetu darovala mu je uprava Podravke prilikom Plenkovićevog posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol.

U priopćenju iz Podravke naveli su da je povodom obilježavanja 60. godišnjice proizvoda nastala personalizirana Vegeta. Kako su objasnili u sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa, Žinić i Gray osmislili su mogućnost tiska posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi.

No, neobičan dar držan je u tajnosti sve dok fotografija nije objavljena u tvorničkom glasilu Podravke. U vijesti o Plenkovićevu posjetu, međutim, nije bilo ni retka o tome da je dobio unikatnu Vegetu.

Upravo je ta Vegeta postala jako aktualna nakon što je u utorak objavljeno da će Plenković za predsjednicu uprave Podravke postaviti svoju nekadašnju potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, najpoznatiju po korupcijskoj aferi Borg.

> Povratak Martine Dalić – nije važno što radiš, već jesi li dobar s Plenkovićem

> Pavle Gaži, bivši član CK SKJ, simbol jugoslavenskog unitarizma, postao počasni građanin Koprivnice: Cijela oporba bila protiv

Kuhar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom desetljećima je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda. Na ambalažu je stavljen 1964. i otad je zaštitni znak tog planetarno popularnog dodatka jelima, navodi danica.hr.

Podravka o Plenkoviću na Vegeti

Podravka je u srijedu reagirala na objavu fotografija Vegete s likom premijera Andreja Plenkovića. Njihovo priopćenje u nastavku pročitajte u cijelosti:

“U sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa&Žinić&Gray osmislili su mogućnost tiska posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi.

Povodom medijskih objava o poklonu koji je svojedobno uručen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, naglašavamo kako je prigodom posjeta predsjednika Vlade 22. kolovoza 2019., tadašnji predsjednik Uprave Marin Pucar poklonio premijeru upravo takvo izdanje Vegete s njegovom fotografijom, kao simboličnu gestu povodom velike obljetnice najpoznatijeg hrvatskog izvoznog proizvoda.

Fotografije s navedenog događanja objavili smo u našem internom glasilu, koje distribuiramo zaposlenicima i šaljemo na kućne adrese umirovljenika.

Koncept personalizirane Vegete bio je isključivo integralni dio slavljeničke kampanje te je u godini 60. obljetnice Vegete isti promotivni proizvod s personaliziranom fotografijom uručen i drugim gostima i poslovnim partnerima Podravke”, navodi danica.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr