Russell Wilson postao najplaćeniji igrač NFL-a: Nevjerojatnih 35 milijuna dolara po sezoni

Foto: fah

Vođa napada Seattle Seahawksa Russell Wilson (30) potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa svojim klubom, po kojem će zarađivati 35 milijuna dolara po sezoni. Time je postao najplaćeniji quarterback, ali i najbolje plaćeni igrač američkog nogometa u NFL ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilson je vodio Seahawkse dva puta do Super Bowla, godine 2014. su osvojili naslov pobijedivši Denver Broncose sa 43–8, a 2015. su poraženi od New England Patriotsa sa 24-28.

Dosad je najbolje plaćeni igrač NFL-a bio quarterback Green Bay Packersa Aaron Rodgers, koji zarađuje 33,5 milijuna dolara po sezoni. Slijede ga quarterback Atlanta Falconsa Matt Ryan (30 milijuna dolara po sezoni) i Kirk Cousins, quarterback Minnesota Vikingsa (28 milijuna dolara).

Vođa napada New England Patriotsa Tom Brady, koji je rekorder sa šest naslova prvaka, nalazi se tek na 17. mjestu najbolje plaćenih quarterbackova lige, sa zaradom od 20,5 milijuna dolara po sezoni, dok najkorisniji igrač prošle sezone Patrick Mahomes iz Kansas City Chiefsa je na 34. mjestu kad su pitanju plaće vođa napada. On je sa plaćom od 4,1 milijuna dolara na 34. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.