Ružne scene na Višnjiku, dvorana ispražnjena, poraz Zadra

Zadar, 24.03.2023.. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 23 kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK Igokea. Na fotografiji: Trener KK Zadra Danijel Jusup dobio je upaljačem u glavu, Foto HINA/Zvonko KUCELIN

Košarkaši Zadra u susretu su 23. kola regionalne ABA lige izgubili od Igokee na svom terenu sa 67-68 (22-21, 16-20, 13-14, 16-13). Dvoboj je obilježio dugačak prekid i ispražnjene tribine nakon što je potkraj prvog poluvremena u glavu pogođen trener domaćina Danijel Jusup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je obilježio 40-minutni prekid koji se dogodio 2:46 minuta prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 33-31. Tada su suci zatražili da se isprazni dvorana nakon što je neki predmet bačen s tribine pogodio trenera Zadra Danijela Jusupa u glavu. Jusup nije bio meta tog neodgovornog gledatelja već sudac Uroš Oberknežević koji je svojim postupkom nekoliko trenutaka ranije izazvao revolt na tribinama. Naime, Oberknežević je pola minute ranije prekinuo susret inzistirajući na udaljavanju jednog mladog gledatelja iz dvorane koji ga je najvjerojatnije vrijeđao. Oberknežević je teatralno došao do zapisničkog stola, potom i razgovarao s klupom Zadra s koje je pomoćni trener Tomislav Ružić otišao porazgovarati s mladim navijačem, koji je nakon tog razgovora krenuo prema izlazu. No, tada su se pobunili ostali gledatelji, došlo je do naguravanja sa zaštitarima, a nakon što je utakmica nastavljena odigrana je samo jedna akcija prije nego što je Jusup pogođen u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.