Šah: Brkić ispustio Sedlaka

Foto: Thinkstock

U pretposljednjem, 8. kolu tradicionalnog međunarodnog šahosvkog otvorenog turnira u Zagrebu pod nazivom „2. Memorijal Krunoslava Hulaka“ vodeći Nikola Sedlak na uz mnogo sreće izbjegao je poraz u partiji s Antom Brkićem, koji nije pronašao pravi plan u idealnoj napadačkoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedlak je serijom izmjena uspio prevesti poziciju u završnicu s raznobojnim lovcima i pješakom manje i upornom obranom nakon čak 129 poteza održati remi. Njegov usporeni hod iskoristili su Zdenko Kožul, Saša Martinović, Blažimir Kovačević I Ivan Žaja i novim pobjedama priključili mu se na vrhu ljestvice. Zdenko Kožul i Saša Martinović su u sjajnom pozicijskom stilu svladali Mariana Petrova, odnosno Roberta Zelčića. Blažimir Kovačević je na tehnički besprijekoran način protiv Zorana Jovanovića realizirao prednost od dva pješaka u završnici s raznobojnim lovcima, A vrlo uvjerljiv bio je i Ivan Žaja u pobjedi nad Antom Šarićem. Mladen Palac je previdom u nadmoćnoj poziciji dopustio Zvonimiru Ivekoviću da žrtvom figure osigura vječni šah, a pravu senzaciju napravio je veteran Vujaković, koji je sa crnim figurama svladao trećeg nositelja Izraelca Evgenija Postnyja nakon što je u bijegu od njegova napada prošetao kraljem s desnog na lijevo krilo.
Važniji rezultati 8. kola:
Brkić-Sedlak remi, Kožul-Petrov 1:0, Zelčić-Martinović 0:1, Kovačević B.-Jovanović 1:0, Šulava-Malahatko remi, Žaja-Šarić A. 1:0, Palac-Iveković Z. remi, Nasuta-Stević remi, Postny-Vujaković 0:1, Yankelevich-Kuljašević remi itd.
Poredak na vrhu prije posljednjeg kola:
Sedlak, Kožul, Martinović, Kovačević B. i Žaja po 6,5 bodova, a prate ih sedmorica igrača sa po 6 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.