Šahtar u četvrtfinalu Europske lige, zabili Wolfsburgu tri pogotka u završnici, igrali Brekalo i Pongračić…

Foto: fah

Nakon duge pauze uzrokovane pandemijom koronvirusa napokon su nastavljeni i europski nogometni kupovi, točnije, Europska liga. U četvrtfinale Europske lige plasirao se Šahtar iz Donjecka, koji je, podsjetimo, prošle jeseni igrao u istoj skupini Lige prvaka s Dinamom, i momčad FC Kopenhagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Četvrtfinale su izborili nakon što su u uzvratnim susretima osmine finala kao domaćini s po 3:0 nadigrali njemački Wolfsburg, odnosno turski Bašakšehir.

Uzvratnu utakmicu Šahtar je igrao na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a iz prvog je susreta, koji je igran početkom ožujka u Wolfsburgu, imao prednost od 2:1. Prolazak među osam najboljih klubova Europske lige Šahtar je osigurao s tri pogotka u samoj završnici utakmice. Naime, sve do 89. minute bilo je 0:0, a onda je u ludoj završnici palo tri gola. Junior Moraes postigao prvi gol, u sudačkoj nadoknadi igrači Šahtara su potpuno demontirali Wolfsburg. Drugi je pogodak za Šahtar zabio Solomon u prvoj minuti nadoknade, konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Junior Moraes u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Podsjetimo, za Wolfsburg cijelu je utakmicu igrao Marin Pongračić, dok je Josip Brekalo na terenu ostao do 75. minute.  Spomenimo na kraju kako Šahtar 11. kolovoza u Gelsenkirchenu igra u četvrtfinalu Lige prvaka protiv pobjednika susreta Basel – Eintracht Frankfurt. Basel iz prve utakmice ima veliku prednost od čak 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.