Salihamidžić najavio spektakl u Lisabonu: ”Impresivno je kako su momci igrali od pauze i sada u Lisabonu u završnici Lige prvaka”

Foto: fah

Večeras se od 21 sat u Lisabonu, nažalost bez nazočnosti gledatelja, igra veliko finale Lige prvaka između Bayerna i PSG-a. Kako smatra većina nogometnih stručnjaka blagu prednost ima njemački sastav, koji je već osvajao Ligu prvaka te ima takvih iskustava, dok je ovo za Parižane prvo i onda povijesno finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Lige prvaka u Lisabonu najavio je i Hasan Salihamidžić za njemačke medije, a spomenuti Salihamidžić, koji je sada jedan od najvažnijih ljudi Bayerna, s njemačkim klubom je osvojio Ligu prvaka prije 19 godina, sad već davne 2001. Gotovo dva desetljeća kasnije ima priliku kao jedan od čelnika njemačkog prvaka to isto ponoviti. Naime, Salihamidžić je sportski direktor kluba iz Muenchena te zajedno s legendarnim njemačkim golmanom, bivši vratarom njemačke reprezentacije, Oliverom Kahnom, igra itekako značajnu ulogu u bavarskom klubu, a obojica su te 2001. slavili trofej nakon pobjede nad Manchester Unitedom u jednom nezaboravnom finalu.

Salihamidžić je već ranije govorio kako bi volio s Kahnom osvojiti Ligu prvaka u novom vremenu, u novim okolnostima i na nekim drugim pozicijama. Sad eto ima priliku. Treba ”tek” preskočiti zvijezda pun PSG.

“Istina je da sam to očekivao i priželjkivao, no možda je ipak došlo brže nego što sam se nadao”, rekao je Salihamidžić u intervjuu za njemačke medije, a u najavi večerašnjeg spektakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salihamidžić, koji je jedan od najzaslužnijih za otkaz bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču, tvrdi kako nije iznenađen sjajnim igrama Bayerna poslije povratka nogometa, a nakon pauze.

“Nisam bio iznenađen igrama naše momčadi jer osobno znam koliko smo kvalitetni. Ipak, impresivno je kako su momci igrali od pauze i sada u Lisabonu u završnici Lige prvaka. Svi smo u klubu sretni i ponosni zbog toga. Čitava momčad je obavila izvanredan posao, a trener Hansi Flick je savršeno odradio svoj posao na tako važnoj poziciji. No, još uvijek nismo završili sezonu”.

Kako je Salihamidžić pratio utakmice završnice Lige prvaka u Lisabonu, kako je doživljavao sve te trenutke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Samouvjereno, fokusirano… Stvorena je kohezija i napravljena jedna cjelina. Svi su uključeni, čak i ako nisu svi zadovoljni jer ne može u istom trenutku biti više od 11 igrača na terenu. Ali cijela grupa jednako se daje i uživa u svakoj utakmici i u svakoj pobjedi”.

Što sportski direktor Bayerna očekuje večeras protiv PSG-a?

“Uz dužno poštovanje Thomasu Tuchelu i PSG-u, uvjeren sam da ćemo osvojiti Ligu prvaka. Dečki bi se trebali međusobno nagraditi za tako jaku i uzornu sezonu, za profesionalizam kojim su se vodili tijekom teškog vremena za nogomet i za čitavo društvo. Volio bih da mogu uživati u igri jer se svi raduju tome, ali nažalost morat ćemo igrati bez gledatelja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salihamidžić smatra kako pandemija koronavirusa i događanja u svezi toga ne mogu umanjiti uspjeh koji su sportski klubovi ostvarili u ovoj godini…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.