Veliko finale Lige prvaka Bayern – PSG: ”Želim igrati s najboljima i pobijediti ih”

Foto: fah

Večeras se od 21 sat igra veliko finale Lige prvaka između PSG-a i Bayerna, dva kluba koja su uvjerljivo u polufinalu preskočila svoje protivnike Leipzig, odnosno Lyon. S obzirom na okolnosti i čudnu sezonu ovo je zapravo najveće moguće polufinale najjače klupske nogometne lige na svijetu, Neymar s jedne, Lewandowski s druge strane, a imamo i Hrvata u finalu, Ivana Perišića u dresu njemačkog kluba. Nedostaju ”tek” gledatelji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najvećih uzdanica PSG-a, uz već spomenutog Neymara, bit će Kylian Mbappe. Prvo je to finale Lige prvaka pariškog kluba, koji je uložio silne novce da bi se napokon dovukao do finala koje počinje u 21. sat, a igrat će se, nažalost, bez nazočnosti gledatelja.

Riječi francuskog reprezentativca Mbappea  jasno pokazuju koliko je zapravo on uvjeren u pobjedu svoje momčadi. Naime, na tiskovnoj konferenciji je najavio povijesno finale za Parižane, makar u PSG-u najmanje ima Parižana te je ponudio nadu navijačima da mogu slomiti moćni Bayern, koji ove godine, nakon pauze prisilno izazvane pandemijom koronavirusa, igra briljantno. Spomenimo kako je Mbappe do polufinala Lige prvaka stigao s Monacom prije tri godine, u vrijeme dok je na vratima Monaca branio Danijel Subašić. Nakon toga francuski reprezentativac napravio je velik prelazak u PSG, inače, 21-godišnji napadač bio je ozlijeđen posljednjih tjedana, ali spreman je za veliko finale.

“Uvijek sam govorio kako želim ispisati povijest francuskog nogometa. Imam još jednu priliku za to. Zbog ovakvih stvari sam stigao u PSG. Kada sam tek došao 2017. godine, PSG je imao određenih poteškoća, a sada igramo finale. To pokazuje kako nikada nismo odustali i za Francuze bi bila nevjerojatna stvar da njihov jedan klub osvoji Ligu prvaka. Zato sam i potpisao. Oduvijek sam ovo sanjao. Želim igrati s najboljima i pobijediti ih”, kazao je Mbappe, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebamo igrati kao i uvijek. Nadamo se da ćemo se s peharom vratiti u Pariz. Da, teško je igračima igrati iza zatvorenih vrata, nedostajat će nam navijači, ali znamo da su uz nas. Ovo je finale Lige prvaka, ovo je za nas posebna godina, a može postati još posebnija’‘, poručio je Mbappe.

Svi igrači napokon podržavaju trenera, koji je sad konačno siguran u svoje mjesto na klupi PSG-a.

“U potpunosti svi igrači podržavaju trenera. Često govore kako ne može da upravljati sa zvijezdama, a iskreno mislim da je najbolja sezona kluba. Bilo je određenih nedostataka tijekom sezone, to se događa svim klubovima, ali mi stvarno vjerujemo i čvrsto stojimo iza trenera večeras. Želimo ga obradovati osvajanjem Lige prvaka”, zaključio je francuski reprezentativac, koji iza sebe ima i osvojeno Svjetsko nogometno prvenstvo s reprezentacijom u Rusiji 2018. Tada je, podsjetimo, Francuska u finalu pobijedila 4:2 Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.