SDP-ovki smetaju Thompsonove i Bulićeve pjesme na Poljudu

Foto: fah, montaža narod.hr

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović kritizirala je domoljubne pjesme pjevane na Poljudu nakon velike pobjede Vatrenih i plasmana na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je čestitala hrvatskoj reprezentaciji, no ubrzo je uslijedila kritika pjesme Mate Bulića “Moja Hercegovina” kao i Marka Perkovića Thompsona te takvo slavlje naziva “neukusnim”.

“Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ipak, slavlje s pjesmom “Moja Hercegovina”?? Što nedostaje pjesmi “Moja domovina”? Još gore, prije toga je revao Thompson. Neukusno”, napisala je Ahmetović na Twitteru.

Dobila je i odgovor

Odgovor je dobila od predsjednika Hrvatskih suverenista Marijana Pavličeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Partija ipak ostaje partija.

Mireli Ahmetović ne smeta što je polovica reprezentativaca, uključujući i trenera Dalića rođena, ili podrijetlom iz BiH.

Ista je situacija i sa ostalim sportovima od rukometa, tenisa pa nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali joj smeta pjesma “Moja Hercegovina” na Poljudu.

Jadno! 👎”, napisao je Pavliček na Facebooku.

Najčešće na udaru ‘Lijepa li si’

Već ranije najčešće je na udaru kad je reprezentacija u pitanju bila Thompsonova pjesma “Lijepa li si”. Jednom prilikom na provokacije je odgovorio izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, “Lijepa li si”. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji pjeva našu himnu”, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.