Šef obrane prvaka Europe, Dejan Lovren: ”Borio sam se, neke stvari su se poklopile, vjera se uvijek isplati”

Foto: Fah

Dejan Lovren, hrvatski reprezentativni stoper, nažalost, zbog žutih kartona nije igrao za Vatrene odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo na Rujevici protiv Slovačke, no,i bez Lovrena Hrvatska je slavila 3:1 i plasirala se na Euro. Sjajno je iskusnog stopera zamijenio stoper Dinama Dino Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je u dobroj formi, nakon ozljede Joela Matipa vratio se u prvi sastav prvaka Europe, Liverpoola, i igra vrlo dobro. Naime, hrvatski branič je posljednjih sedam utakmica za Redse igrao po devedeset minuta i igrao jako dobro. Raduje ta činjenica kako navijače Liverpoola, hrvatske reprezentacije tako ponajprije i Lovrena.

U razgovoru za regionalni Sportklub Lovren je kazao kako je igrač najsretniji kada igra na terenu, a najnesretniji kad je na klupi ili tribinama.

”Ovo drugo mi se, nažalost, dogodilo prošle sezone. Nisam bio zadovoljan, to je znao i trener, jer sam igrač koji voli biti na terenu i pružati sve od sebe. To nisam mogao prošle sezone pokazati, ali je zato klupska sezona bila fantastična. Osvojili smo Ligu prvaka, ostali malo iza Cityja”, rekao je Dejan Lovren nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neke stvari su se sad poklopile. Bio sam uporan, borio sam se sam sa sobom. Psihički to nije bilo jednostavno izdržati. Tu si, nisi tu, svako malo neke priče oko transfera i to… Ipak, izdržao sam val tih napada i ispostavilo se da se mirnoća i vjera u sebe uvijek isplate”.

Podsjetimo, tijekom prošlog ljeta hrvatski reprezentativni stoper bio je vrlo blizu odlaska iz Liverpoola, barem su tako javnosti predstavili engleski mediji, no, na kraju je odlučio ostati i boriti se, pokazalo se kako je donio dobru odluku.  Nije otišao u Romu, danas je ponovno ”šef” Liverpoolove obrane, a Liverpool je uvjerljivo vodeća momčad Premiershipa, iza njih je i moćni Manchester City, Pepa Guardiole.

“Iskreno, kako se prošla sezona razvijala, odigrao sam 12 ili 15 od 50 i više utakmica, i nisam bio presretan. Razgovarao sam s trenerom Kloppom o mogućoj promjeni, a on mi je rekao da mogu ići ako to želim i da me shvaća, ali da sam mu itekako potreban ovdje. Njegove riječi su promijenile situaciju i u glavi sam shvatio da sam osvojio Ligu prvaka. A onda, da se može bolje – može, ako osvojimo Premiership. Ako ne, vjerujem da sam dao sve od sebe za ovih pet godina u klubu da mogu otići s osmijehom na licu”, poruka je 30-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, pred kojim je zanimljiva 2020. Nastup na Europskom prvenstvu, borba za naslov u Premiershipu te pokušaj obrane naslova u Ligi prvaka. Godina izazova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je nekih priča o odlasku. Javilo se par klubova, ali se ne kraju nismo dogovorili i ostao sam. Možda je to i dobra odluka.”

Kako smo već pisali Liverpool je prije otprilike mjesec dana pobijedio u derbiju i reprizi finala Lige prvaka Liverpool 2:1, nakon utakmice bilo je dosta izljeva emocija. Posebno je u medijima ostao zapažen zagrljaj Kloppa i Lovrena.

“Pričamo konstantno na njemačkom jeziku. Uvijek se pozdravimo srdačno, posebno nakon velike utakmice ako pobijedimo. Tako je bilo i protiv Tottenhama. Jednostavno, iskažeš svoje osjećaje, zagrliš trenera i on tebe, što je normalni dio nogometa. Međutim, ima i ona druga strana kad nekad nije dobro i sve je to dio nogometa. Naviknuo sam se već na to. Skoro četiri godine radimo zajedno. Učim svakog dana nešto novo i drago mi je da imam trenera poput njega.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišlja li Dejan Lovren o pozivu trenera u doglednoj budućnosti? Odgovor hrvatskog stopera bio je očekivan:

“Možda je to prerano pitanje. Ne znam što će se dogoditi za pet-šest godina. Nekad razmišljam o tome što može biti, ali na kraju shvatim da ne želim razmišljati o tome. Bit će kako će biti. Sudbina će uzeti stvari u svoje ruke. Slijedit ću ono što volim od srca, a to je nogomet, koji mi je dao sve. Zato moram respektirati nogomet, a ostalo – vidjet ćemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.