Sesar: Ne volim slaviti poraze, ali ne mogu biti niti nezadovoljan

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija je porazom protiv Grčke pala na zadnjoj stepenici i tako ostala bez Olimpijskih igara. Grčki sastav se pokazao kao kvalitetnija momčad i u konačnici slavio rezultatom 80:69. Hrvatski izbornik Josip Sesar podijelio je svoje dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da smo odigrali dobar turnir i iz te prizme ja ne mogu dočekati da dođe studeni i nastavak kvalifikacija za Eurobasket. Čestitam Grcima, ali i svojim dečkima. Giannis je čovjek s ekstra talentom, kad krene u prodor, s jednim korak napravi pet metara. Odlučili smo zatvoriti reket, ali on je igrač najviše razine, ubacivao je s pet metara. Morali smo se odlučiti na koncepcijski rizik, jer nemamo tijela da možemo sve zatvoriti, Grčka ima veći arsenal igrača, blagoslov je imati takav talent – rekao je i nastavio:

– Dogodio nam se propad na zatvaranju prvog dijela, na početku nastavka smo brzali, ali smo se cijelo vrijeme držali. Dobili smo i ukupni skok, ali imali su Grci neke napadačke skokove iz kojih su nas kaznili. Kad bi stigli u neku priliku da spustimo rezultat nismo niti pogađali otvorene šuteve. Po mom sudu Grčka može jako daleko na Igrama, a iza nas je dobar turnir. Ne volim slaviti poraze, ali ne mogu biti niti nezadovoljan, pišu Sportske novosti.

Dario Šarić je pružio još jednu dobru partiju.

– Borili smo se, znali smo da nam treba neka luda utakmica, neki pogođeni divlji šutevi. Znali smo da će biti teško, da su Grci ogromni, da će imati i domaćinsko suđenje, pa nam je trebalo neko ludilo. Ostali smo kratki u nekim ključnim trenucima, da malo pomutimo stvari, da uvedemo utakmicu u egal. Grci su bili ukupno bolji i ja im čestitam. Znali smo da se moramo skupljati, da nas Giannis tu ne izbuši i radili smo tu dobar posao. Međutim, Papagiannis je sve pogodio. Mi smo morali više pogađati, oni više promašivati da sve ode na našu stranu, ali to se nije dogodilo. Odigrali smo solidan turnir. Ovo je za nas uspjeh, bilo smo blizu odlaska na Igre, ali opet bi bilo lijepo da smo tamo i završili. No, takav je život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivica Zubac je ponovno bio dominantan u reketu.

– Grčka je fizički moćna i za nas je bilo teško odigrati na način na koji smo igrali do sada. Giannis je najbolji u svijetu s vrha kad ide na jedan, predobar je u tome, morali smo se skupiti i živjeti od njihovih šuteva. Neki igrači s kojim smo se odlučili riskirati, poput Calathesa ili Papagiannisa su pogodili i to nas je na kraju koštalo. Htjeli smo doći do finala i željeli smo proći. Imali smo dobru šansu, posebno u prvom dijelu, ali neki skokovi u napadu Grka, trica na kraju prvog dijela, nas je koštalo boljeg rezultata. Malo smo poena zabili da bi dobili Grčku. Čak je i obrana bila OK, ali falilo nam je poena, nismo pogodili neke dobre šuteve i to je košarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.