VIDEO: Sevilla ‘pomela’ Porto i ušla u polufinale EL-a: Zabio je i Ivan Rakitić!

Nogometaši Seville sudionici su polufinala Europske lige nakon što su u uzvratnoj utakmici na svojem Sanchez Pizjuanu svladali Porto s uvjerljivih 4-1 nadoknadivši 1-0 poraz iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je bio potpuno dominantna momčad protiv Portugalaca, koji su bili u nokautu već nakon prvih pola sata igre. Već u petoj minuti Sevilla je povela iz penala, kojeg je izborio Bacca, a uspješno ga je realizirao kapetan Ivan Rakitić poslavši loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

U razmaku od tri minute Španjolci su goste bacili na koljena zabivši dva gola u 26. te u 29. minuti preko Vitola i Bacce za vodstvo 3-0.

Priliku Portu da se vrati u utakmicu dao je Coke, koji je nepotrebno žestokim startao zaradio drugi žuti karton te je od 54. minute Sevilla morala igrati s igračem manje. No i s igračem manje domaćin je uspio zabiti i četvrti gol u 79. minuti preko Gameira i praktički riješio pitanje prolaska. Tek počasni, ali i atraktivni gol zabio je Quaresma za 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, a cijeli stadion pri izlasku iz igre u 86. minuti ispratio ga je gromoglasnim pljeskom.

U ostalim utakmicama također su bili uspješni domaćini te su prolaz osigurali Benfica pobjedom nad AZ-om 2-0 (ukupno 3-0) i Juventus svladavši Lyon 2-1 (3-1) dok je Valencia slavila protiv Basela 5-0 nakon produžetka nakon što je regularnih 90 minuta prošlo 3-0 za Španjolce, pa se išlo u dodatnih pola sata jer su gosti u prvoj utakmici slavili istim rezultatom.

Rakitićev gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.