Šibenik potvrdio odlazak Carevića

Foto: fah

Mario Carević više nije trener Šibenika s kojim je dogovorio sporazumni prekid suradnje, potvrdio je klub sa Šubićevca objavom na klupskim stranicama te zahvalio svom sada već bivšem treneru poželjevši mu uspjeh u daljnjoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carević je prošle sezone sa Šibenikom osvojio naslov u SuperSport Prvoj NL i uveo momčad u prvoligaško društvo. Odlično su Šibenčani startali i u elitnom razredu hrvatskog nogometa svladavši u 1. kolu Osijek na Opus Areni (2:1), a potom je uslijedila i domaća pobjeda protiv Slaven Belupa (2:0).

No, u posljednjih pet utakmica Šibenik nije upisao nijednu pobjedu. U zadnjem kolu prije reprezentativne pauze Šibenčani su u dalmatinskom derbiju doživjeli težak poraz od Hajduka na Poljudu (0:4).

Klub je trenutačno na odličnom petom mjestu prvenstvene ljestvice s 11 bodova. U svojoj trenerskoj eri na klupi Šibenika, Carević će ostati upamćen po impresivnom nizu neporaženosti na domaćem terenu – prošle sezone u drugoligaškom natjecanju zabilježio je 16 pobjeda i jedan remi, dok je u prvoj ligi na Šubićevcu ostvario jednu pobjedu i dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da je pravo vrijeme za ovakvu odluku”

– Želio bih se ovim putem iskreno zahvaliti svima, posebno igračima, zaposlenicima HNK Šibenik, stručnom stožeru, navijačima i simpatizerima na izuzetnom iskustvu koje sam doživio. Ovaj period moje karijere ostat će mi u trajnom sjećanju, a posebno emotivan bio je nezaboravan doček na Poljani. Uvijek ću se s ponosom vraćati u Šibenik, poručio je Carević u objavi na klupskim stranicama.

– Vjerujem da je u ovom trenutku najbolje rješenje promjena trenera, odnosno dolazak novog lica na klupu Šibenika. Ova odluka rezultat je mojeg dugotrajnog promišljanja i sada smatram da je pravo vrijeme za nju. Kroz borbu za naslov u drugom rangu i dosadašnje nastupe u SuperSport HNL-u proživio sam nezaboravne trenutke, želim Šibeniku puno sreće i uspjeha u daljnjem djelovanju, dodao je Carević.

Nova Carevićeva destinacija mogla bi biti Gorica koja je ostala bez trenera nakon odlaska Rajka Vidovića, a navodno je upravo Carević velika želja predsjednika velikogoričkog kluba Nenada Črnka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.