Sigurdsson nakon debija: Bili smo nervozni, ali na kraju sjajna pobjeda

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre svladavši u susretu 1. kola kvalifikacijskog turnira u Hannoveru Austriju s 35-29 (16-16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je ujedno bio sjajan debi novog izbornika Dagura Sigurdssona.

– Naravno da sam jako sretan s pobjedom, čekao sam dugo vremena na ovo, mislim da pet, šest tjedana na ovu utakmicu. Bilo je dobro, lijepo je što je sad ovo iza mene. Kao što su svi vidjeli, bili smo nervozni na početku, igrači su bili nervozni s novim izbornikom na klupi, mogu ih razumijeti, i ja sam bio. Velika utakmica nakon kratkih priprema, ali kad smo pronašli svoj ritam, mislim da je sve izgledalo puno bolje. Sjajna timska predstava, od vratara do svih igrača na terenu i klupi, tako da sam sretan zbog toga, poručio je u izjavi nakon utakmice.

Martinović: Htio sam se vratiti baš protiv Austrije

Ivan Martinović s devet i Zvonimir Srna sa šest golova bili su najefikasniji kod Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bili smo jako nervozni na početku, bio je nekakav grč. Ali, evo, mislim da smo svi vjerovali u nas da se možemo vratiti opet. Izbornik je rekao da igramo dalje opušteno, da se smirimo. Mislim da smo to pokazali. Nakon 15 minute, mislim da smo se borili dobro, bili agresivni. Pogotovo u drugom poluvremenu, onda je Kuzmanović još koju obranio i olakšao nam posao, na kraju smo zasluženi pobijedili, istaknuo je Ivan Martinović.

Martinović se vratio nakon ozljede koju je zadobio upravo protiv Austrije na Europskom prvenstvu.

– Veliko olakšanje. Trudio sam se da se što prije vratim. Nekako mi je to bio i veći motiv da se vratim baš tu, protiv koga je i bila ozljeda. Nadam se da sam pomogao ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandić: Idemo korak po korak

Vratar Matej Mandić odličan je bio na golu.

– Najvažnije je bilo da pobijedimo, da dobijemo samopouzdanje za nastavak turnira. Kada je bilo najvažnije, svi smo “skakali na glavu”, borili se za svaku loptu. U ovakvom je sistemu to važno, prošli nas je to koštali. Imamo pred sobom još dvije utakmice, dva iznimno teška protivnika. Ali idemo korak po korak, vidjet ćemo što će biti dalje.

Šoštarić: Sagur je smiren lik, no bio je i on nervozan

– Svi vidimo da je jako smiren lik, to je i pokazao. Nije bilo nikakve nervoze na poluvremenu. Jer on vjeruje u nas. I on je sam bio nervozan, rekao je da se samo opustimo, da ide lopta malo brže. Kapetan je isto s riječima podigao ekipu, kao što samo on zna, istaknuo je Mario Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Daleko je još Pariz, hvala svim navijačima koji su došli, davali su nam vjetar u leđa. U subotu igramo protiv Njemačke, zašto ne bismo odigrali kao u Koelnu. Želimo pokazati da ona pobjeda protiv njih nije bila slučajnost, zaključuje.

U prvoj utakmici Njemačka je očekivano svladala Alžir s 41-29 (16-13).

Plasman na OI u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije s turnira.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Njemačke (14.30 sati), a u nedjelju protiv Alžira (16.45 sati), piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.