Sigurdsson objavio popis za OI: Je li izostanak Karačića veliko iznenađenje?

Foto: snimka zasloma

Izbornik hrvatske reprezentacije Dagur Sigurdsson donio je odluku kojih će hrvatskih 20 igrača početi s pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta. Islandski trener odluku je donio nakon što je odradio s reprezentacijom dvije akcije od kojih je jedna bila uspješna, a druga i ne baš toliko Naime, u Hannoveru se Hrvatska pokazala u sjajnom svjetlu u Oslu i nismo bili toliko dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu Sportske novosti na popisu nema Igora Karačića koji je dosad bio standardan, a nema ni dvojice igrača koja dosad nisu bila niti na jednoj Sigurdssonovoj akciji – Sandro Meštić, vratar poljskog Kielca i Josip Šarac, lijevi vanjski njemačkog Göppingena. Karačić je svakako iznenađenje te će se o tome vrlo izgledno kroz medije dosta polemizirati.

Srećom, za Olimpijske igre trebao bi biti spreman Kuzmanović koji je operiran, ali koji se polako oporavlja. Kuzmanović i Mandić su se svojim obranama nametnuli izborniku, dok će u pričuvi čekati Ivić i Meštrić. Barem tako sada sve izgleda. Naravno, nije nemoguće da dođe do promjena.

Na krilima očekivano, vratio se David Mandić, ne treba reći koliko to znači za obranu, pa je Mihić ostao treći, dok na desnom krilu Šoštarića koji je broj 1 nadopunjuje Glavaš koji je dobio prednost pred Miletom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na crti uz Načinovića i Šipića dolazi Grahovac, tražimo trećeg u obrani uz Srnu i Načinovića, a borba će biti između njega, te Šarca i Mamića koji su pozvani kao lijevi vanjski. Što će iznjedriti pripreme, vidjet ćemo.

Lijevi vanjski je Srna, uz njega će najbliže biti drugi koji se nametne u sredini obrane, a Lučin je u prvom redu napadačka opcija uz Srnu. Na sredini Cindrić i Duvnjak, nema Karačića, ali ni mlađih, a ljevaka su tri Martinović, Klarica i Maraš. Tu će pitanje vjerojatno biti tri vanjska ili dva krila na desnoj strani. Oboje neće moći.

Važno je reći da je na pripremama 20 igrača, da ih u Parizu može biti 17. Od tih 17 igra samo 14. Tri su zamjene moguće tijekom turnira, uz dodatak da kada se zamjena napravi nema više vraćanja na staro. Recimo, igrač se ozlijedi, treba mu pet dana za opravak, to je moguće tijekom turnira, ali ako ga tada zamijenimo, za njega je turnir završen, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson o svom izboru kaže:

”Moje razmišljanje je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane, birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom, da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto. Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svim biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku, te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to pokaže potreba. Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema. U prvom dijelu ćemo raditi na podizanju fizičkih potencijala, ali i taktici. U drugom dijelu u Opatiji, imat ćemo 17 igrača s kojima namjeravamo igrati u Parizu. Jasno, imat ćemo i prijateljske utakmice.”

Podsjetimo, pripreme počinju 25. lipnja, prvi dio bit će u Prelogu i trajat će desetak dana. Na kraju prvog dijela priprema na redu je prijateljska utakmica.s Egiptom. Sigurdsson je rekao da će u drugi dio priprema 17 igrača koji će nas predstavljati u Parizu. Reprezentacija u Pariz kreće 24. srpnja. Prva utakmica na OI igra se s Japanom 26. srpnja u 14.00 sati.

Karačić

Igor Karačić rođen je 1988. godine i očito izbornik nije zadovoljan s onim što mu spomenuti igrač daje na utakmicama. Sve u kontekstu činjenice da Hrvatska srećom ima mlađe snage koje bi s vremenom mogle vratiti hrvatski rukomet gdje mu je i mjesto. Naravno, islandski trener donio je odluku s kojom će se morati suočiti ako se ona pokaže promašenom. Njegovo pravo, ali i njegova odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis hrvatskih reprezentativaca za Olimoijske igre:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
OGLAS

SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

FILIP GLAVAŠ – ZAGREB

MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG

ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GOPPINGEN

LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC

VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.