Sigurdsson odlično obavio posao, a sad neki već spominju medalju

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sjajnom, sad već rutinskom, igrom svladala je Alžir 34:22 te je pobjedom potvrdila plasman na Olimpijske igre u Parizu. Podsjetimo, Hrvatske nije bilo na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na kvalifikacijskom turniru u Njemačkoj igrala vrhunski rukomet, rukomet koji budi nadu te optimizam nekoliko mjeseci prije Olimpijakih igrača. Po mnogima sjajan je to spoj mladosti i iskustva. Veliki obol pobjedi protiv Njemačke dao je nekoć najbolji rukometaš svijeta veteran Domagoj Duvnjak.

> Sigurdsson odlično obavio posao, a sad neki već spominju medalju

Novi hrvatski izbornik Islanđanin Dagur Sigurdsson vrlo dobro je sve posložio te odveo Hrvatsku tamo gdje joj je i mjesto. Među one najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najteže je bilo motivirati igrače za ovakvu utakmicu, ali drago mi je da smo dobro odgovorili. Imali smo napadačkih problema u prvom dijelu, s druge strane Alžir ima dobre šutere, pa smo imali i problema u obrani, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni, jer smo ostvarili cilj ovdje u Hannoveru. Uspjeli smo dati priliku svim igračima, to je bilo jednako važno i za prvi puta je bilo OK”, rekao je nakon Alžira i još jedne pobjede hrvatski izbornik, koji je protiv Alžira priliku praktički pružio svima. Raduje reakcija igrača s klupe.

Slatke brige i optimizam

Pred Hrvatskom su sada slatke brige, mjeseci iščekivanja i ponekad i bezrazložnog pumpanja optimizma. Naime. već sad se govori o borbi za medalju a da se pritom zaboravlja kako smo se na Olimpijadu plasirali u pripetavanju, pet do 12. S druge strane citirajmo jednog hrvatskog političara, koji je pak taj citat ”ukrao” od nekog drugog: ”Ne znamo niti jednog pesimista koji je nešto veliko postigao u životu…” Doduše taj političar sad je u – zatvoru.

Hrvatska ipak ima razloga za ozbiljan optimizam i nadu. Posljednje utakmice, igre hrvatskih rukometaša, daju nam za pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.