Simon za o raspletu Eurolige i olimpijskim kvalifikacijama

Foto: snimka zaslona

Košarkaška Euroliga stigla je do kraja prvog dijela natjecanja. Poznata su tri od četiri četvrtfinalna para, a odličnu sezonu ponovno ima hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon. Njegov Anadolu Efes završio je treći poslije 34 odigrana kola prvog dijela natjecanja i igrat će protiv madridskog Reala. U razgovoru za HRT iz Istanbula Simon ističe da Efes može otići do kraja, ali i da će biti spreman zaigrati za Hrvatsku, za koju vjeruje da ima izgleda plasirati se na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odigrali smo jučer zadnje kolo i izgubili utakmicu koja nije odlučivala o ničemu, ali cilj je ostvaren, cilj je bio ući među četiri najbolje ekipe tako da u play-offu imamo prednost domaćeg terena, što smo ostvarili, rekao je Simon.

– Poznata su tako tri od četiri para četvrtfinala doigravanja. Barcelona čeka suparnika i saznat će ga u ponedjeljak, ako Zenit pobijedi Panathinaikos, Rusi prolaze, u slučaju poraza, protivnik Barci bit će Valencia. Anadolu Efes sučelit će se s sigurno s Realom.

– Neki rezultati nam se nisu poklopili pa i s tim trećim mjestom idemo na Real Madrid, koji nije najbolja opcija, ali imamo kvalitetu te imamo i dalje najviše ambicije. Imamo prednost domaćeg terena, ali igra se bez publike pa to i nije neka velika prednot. S njima zasad u sezoni imamo 1-1, tako da ćemo vidjeti, bit će interesantna serija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla sezona Eurolige prekinuta je zbog koronavirusa u trenutku kada je Anadolu Efes bio prvi na ljestvici. Ove sezone, 35-godišnji Kruno Simon bilježi gotovo 11 poena, uz tri skoka i tri asistencije po susretu.

– Ja sam zadovoljan, imam bitnu ulogu u ekipi iako sam debelo zagazio u 36. godinu. I dalje igram na najvišem nivou i bitan sam faktor u ekipi, tako da sam time jako zadovoljan, no najbitnije je ispred nas, klub ima najviše ambicije i dalje želimo osvojiti Euroligu, prvo proći Real, tek kad sezona završi moći ću dati konačan sud, rekao je Simon, prokomentiravši i svoju momčad:

– Imamo jako dobre indvidualce i kemiju unutar ekipe, tako da nam je ovo idealna šansa za osvojiti Eurologu, tko zna tko će na ljeto otići, tko će ostati, dečki imaju puno ponuda, ovo nam je sad ili nikad. Micić zasad ne ide, bit će tu do kraja sezone, a onda će vidjeti. On je jedan od najboljih igrača u Europi, tako da se NBA nameće sam po sebi. Vjerujem da će završiti u NBA ligi, a vidjet ćemo hoće li to biti ovo ljeto ili sljedeće ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska momčad našeg beka šutera upisala je 22 pobjede i 12 poraza, ispred njih jedino su bili CSKA te Barcelona.

– Barcelona je od početka sezone prvi favorit za naslov, imaju sjajnu ekipu, a sad ih je još pojačao Pau Gasol. On nije još na nivou na koji smo od njega navikli, ali sigurno će za “Final fouru” i on biti u top formi.

Zdravog i spremnog Krunu Simona trebat će i hrvatska košarkaška reprezentacija, koja će se na ljeto u Splitu boriti za plasman na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako budem zdrav uvijek sam tu, to uopće nije upitno. Igrat ćemo kod kuće, u Splitu, to je ogromna stvar i velika šansa da se plasiramo u Tokio. Već smo pokazali da se može plasirati preko tih turnira, pa zašto ne bi to ponovili. Idemo dan za danom, kad krene NBA doigravanje vidjet ćemo na koga ćemo od NBA igrača moći računati. Moramo se pomiriti unaprijed s tim da nećemo imati nekog od tih najbitnijih igrača.

Podsjećamo, od 29. lipnja do 4. srpnja Split je domaćin jednog od kvalifikacijskih turnira, naši prvi protivnici su Brazil i Tunis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.