(FOTO) Veljko Mršić uoči početka košarkaških kvalifikacija za Europsko prvenstvo: ”Očekujemo punu dvoranu, dat ćemo sve od sebe”

Foto: fah

Još je samo jedan dan do početka novog kvalifikacijskog ciklusa hrvatske košarkaške reprezentacije. Nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na redu su kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Hrvatska u petak od 18 sati u domu Dražena Petrovića protiv Švedske kreće u novu kvalifikacijsku avanturu, a već u lipnju Hrvatsku očekuje daleko teža i neizvjesnija borba za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

No, ostanimo kod europskih kvalifikacija, koje su na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavili izbornik Veljko Mršić te kapetan Roko Leni Ukić i Marin Marić.

Veljko Mršić uvjeren je da su igrači jako motivirani i željni dokazivanja:

“Napravili smo nekoliko jako dobrih treninga i nestrpljivo čekamo prvu utakmicu. Očekujemo da izađemo pred punu dvoranu, da damo sve od sebe, igramo zajedno i uživamo na parketu, a nadam se da će to biti dovoljno za ono što očekujemo – pobjedu”, kazao je hrvatski košarkaški izbornik na samom početku tiskovne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je zdravstveno stanje košarkaša, s obzirom da Kruno Simon vjerojatno neće igrati protiv Švedske?

”Zadnja informacija je da 99 posto neće igrati. Preksinoć je propustio je zadnja dva treninga, a klub je stava da ga ne pušta. Sada su pravila takva da klubovi koji igraju Euroligu imaju tu pravo i mi tu ne možemo ništa. Imao je veliku želju, prije pet dana je rekao da sigurno dolazi, ali onda su se pojavili problemi s laktom”, poručio je izbornik Mršić.

Srećom, puno je bolja situacija sa Filipom Krušlinom, koji je u finalu slovenskog kupa u sastavu Tedeschijeve Cedevite Olimpije istegnuo ligamenta koljena. Vjerojatno će Filip biti spreman za obje utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Krušlin opet trenira, imat ćemo uoči utakmice lagano rastrčavanje pa ćemo vidjeti. Imam još jednu sitnu dileme, to ćemo zaključiti nakon večerašnjeg treninga, i onda ćemo znati koja će to biti momčad”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.