Simona Halep odustala od nastupa na OI u Riju zbog straha od zika virusa

Foto: fah

Trenutačno peta tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep (24) objavila je kako odustaje od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) zbog straha od zika virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon razgovora s liječnicima i obitelji zaključila sam kako odlazak u Rio predstavlja prevelik rizik za moju karijeru i zdravlje, pogotovo jer sam žena. Obitelj mi je vrlo važna i ne želim riskirati da u budućnosti ostanem bez mogućnosti zasnovati svoju nakon što završim igračku karijeru”, objavila je Halep.

Iz istog razloga, straha od virusa zika, u petak je od nastupa na OI odustao i nedavni finalist Wimbledona, trenutačno sedmi tenisač svijeta Kanađanin Miloš Raonić.

“Nakon mnogo razgovora s obitelji i trenerima, odlučio sam zbog niza zdravstvenih razloga, uključujući i zika virus, odustati od nastupa u Riju. Ovo je osobna odluka i ne bih želio da utječe na bilo kojeg drugog sportaša koji planira nastupiti na Igrama”, objavio je Raonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.