Šimunić: ‘Luka Modrić je najbolji igrač na svijetu, po meni još uvijek’

Josip Šimunić
Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik U-19 selekcije Josip Šimunić u razgovoru za Tportal govorio je o problemima u reprezentaciji.

“Krećem od sebe, i apsolutno sam siguran da je tako i s izbornikom Dalićem, ali i sa svim izbornicima prije njega, svaku utakmicu želiš pobijediti. To je sasvim normalno, a da nije tako onda ne bi tu trebali ni biti. Igrači su u reprezentaciju pozivani jer su najbolji, a izbornik je napravio nevjerojatne stvari. I već sada mogu reći, i sljedeće godine napravit će nešto nevjerojatno. Nažalost, danas, u ovo pandemijsko vrijeme postoje problemi, jer ti do zadnjeg trenutka ne znaš tko će biti pozitivan, što je za pripremu utakmice izuzetno teško. Planiraš, uigravaš, tko, s kime, kako. I onda dan prije utakmice doznaš da taj igrač ne smije nastupiti. Zato je teško odraditi i trening u taktičkom smislu. Dogodilo se i nama u U-19 reprezentaciji, sve pripremaš, pa ti se jedan ozlijedi, drugi otpadne zbog koronavirusa, i sva priprema pada u vodu. To nije jednostavno, i nismo jedini kojima se to događa, ali jest činjenica da zbilja nemamo izbor kao ove reprezentacije koje si spomenuo. Sve to trebamo uzeti u obzir, vidio sam kritike na rezultate, puno primljenih golova, ali mislim da je malo pretjerano. Legitimno jest, kritika treba biti konstruktivna, ali i objektivna, to jest treba uzeti sve okolnosti u obzir”, kaže Šimunić.

“Dalić je trener već ne znam koliko godina, ima odlične suradnike. Ovo je samo faza gdje se neki igrači traže, vidi se da i izbornik isprobava neke sustave, prilagođava se protivnicima, testira na koga će moći računati. Ovo je sasvim normalni put stvaranja momčadi, i zato mu ne treba nikakav ‘stručnjak za obranu’. Zašto mu nitko nije prije dvije godine sugerirao da traži trenera za obranu? Evidentno je da nam fali puno igrača. Nije jednostavno sastavljati momčad bez Ivana Rakitića, za kojeg svi znamo da je strašan igrač. Bez Ante Rebića, koji daje puno energije prema naprijed, pruža puno mogućnosti, može igrati u sredini, na krilu, koji napada već kod suparničkog 16-erca i pomaže obrani , fantastično igra bez lopte, puno se kreće. On je bio veliki naš ‘forte’ na svjetskom prvenstvu, jer uz takvu njegovu igru i obrani je ostajalo više snage, pa znam iz osobnog iskustva, da su i obrambeni igrači koncentriraniji”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luka Modrić je najbolji igrač na svijetu, po meni još uvijek. Čovjek je nevjerojatan, još otkad ga znam. On na sebi radi svaki dan, da bi sutra bio bolji. On je vrhunski profesionalac, nevjerojatno dobar igrač. I normalno je da nije isto kada je on tu ili kada ga nema. I hvala Bogu da Luka još uvijek igra. Nažalost, dogodit će se i taj dan, kada ga više neće biti u reprezentaciji, jer to je normalni prirodni put, jer svatko mora otići kad-tad. Ali do tada ćemo imati igrače koji će preuzeti tu njegovu ulogu. To će se kompenzirati. Naravno, Luku Modrića ne može nitko zamijeniti, on je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, i jedan od najboljih na svijetu ikad”, kaže Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.