Sin Darija Kordića putovao s Bad Blue Boysima Europom, a sad s dečkima odlazi na duhovne obnove!

Foto: fah

Na tribini `Svjedočanstva u crkvi sv. Leopolda’ u Crnici prije dva dana gostovao je Dario Kordić nekadašnji haški zatvorenik koji je govorio svojem susretu s Bogom, ali i o životu danima kada je sve izgledalo bezizgledno. Naime, Kordić je pušten 2014. nakon što je odslužio dvije trećine 25-godišnje zatvorske kazne na koju ga je zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini osudio Haški sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikad ne bih mijenjao dane vrijeme provedeno u zatvoru”

“Nikad ne bih mijenjao vrijeme provedeno u zatvoru, unatoč činjenice da sam propustio odrastanje djece te pogreb roditelja, postao sam blizak s Bogom”, rekao je Kordić, inače, danas student treće godine teologije. “Kada možete prijateljevati s Kristom, onda je taj posao obraćenja prirodan. Zatvor me u potpunosti oslobodio za Krista i to je bilo najmilosnije razdoblje u mojem životu koje nikada ne bih mijenjao”, zaključio je Dario Kordić, koji i u svom studiranju teologije vidi dio Božjega plana.

Supruga Venera, o sinu i o BBB-ima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje je svjedočanstvo i svoj odnos prema vjeri, svoj odnos prema Bogu svjedočila je i supruga bivšeg haškog uznika, Venera, koja je okupljenima ispričala ponešto iz ne baš jednostavnog života. Govorila je o smrti roditelja, svekra i svekrva, bolest kćeri i sina, koji je, kako kaže prestao ići na Svetu misu i počeo je putovati Europom s navijačima Dinama, Bad Blue Boysima.

“Uvijek sam se molila da se obrati i Bog je imao svoj plan za njega. Danas s momcima svaki ponedjeljak ide na duhovne obnove”, kazala je Venera, a piše šibenskiportal.rtl.hr.

Što bi trebalo znati o Dariju Kordiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je zapravo Dario Kordić? Za početak bi trebali znati o kome se uopće radi, kada govorimo o Dariju Kordiću, i zašto je Dario Kordić ugalvnom na meti lijevo-ekstremnih medija i portala, koji Kordiću stalno pod nos guraju hašku presudu, među njima i neki portali koje su pokrenuli pravomoćno osuđeni kriminalci.

Kordić je osuđen za zločin u Ahimićima, iako tamo nije bio, radi se o takozvanoj zapovjednoj odgovornosti koja je u Kordićevom slučaju u najmanju ruku dvojbena. Podsjetimo, i sisački biskup Vlado Košić pružio je svojedobno potporu Kordiću rekavši kako je Kordić nepravedno osuđen te da se tako htjelo na neki način svaliti krivnja na čitav hrvatski narod. Nažalost, to je stara hrvatska priča, o čemu s puno argumenata govori i general Glasnović.

General Glasnović dobio potporu Darija Kordića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod generala Glasnovića recimo da je uoči prijevremenih parlamentarnih izbora Dario Kordić pružio punu potporu generalu Glasnoviću riječima: “Srcem i dušom uz istinskog hrvatskog ratnika! Neka Svemogući Bog navijeke blagoslivlja svaki korak našeg ljubljenog Hrvatskog naroda!” General je uspio ući u Hrvatski sabor.

Jedan od vodećih hrvatskih političara u BiH devedesetih

Dario Kordić bio je jedan  od vodećih političara bosanskih Hrvata tijekom ratnih godina, dakle, od 1992. do 1995., potpredsjednik i član Predsjedništva Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne (HZ H-B), a kasnije Hrvatske Republike Herceg-Bosne (HR H-B); od 1994. do 1995., predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-BiH).

Također je bio i jedan od  političkih vođa HZ H-B u središnjoj Bosni. Zbog ratnih zločina počinjenih u bošnjačko-hrvatskom sukobu, Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije osudio ga je na 25 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U te tri ratne godine i žestokih sukoba između Hrvata i Bošnjaka, koji su navodno, kako neki tvrde, izazvale strane službe, hrvatska mjesta središnje Bosne: Busovača, Vitez, Novi Travnik i Nova Bila našla su se u okruženju bošnjačkih snaga i pod oružanom vatrom bošnjačkih vojnika, potpomognutim za neke zloglsnom jedinicom stranih islamskih dobrovoljaca El Mudžahid, što je potrajalo dvije godine. Iako je omjer snaga bio deset na prema jedan u korist bošnjačke vojske hrvatski branitelji se uspijevaju obraniti. U tom ratnom vihoru događali su se nažalost i mnogi teški zločini, pa i onaj u Ahmićima, koji, i to se često spominje, još uvijek nije u potpunosti rasvjetljen.

Danas je general Kordić čovjek koji je posvećen vjeri i o čemu često svjedoči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.