(FOTO) Sinkronizirano klizanje: Hrvatice osvojile dvije medalje

U petak je u Ledenoj dvorani Doma sportova otvoren 14. Svjetski juniorski kup i 13. Trofej Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju, a Hrvatice su osvojile dvije medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje je otvoreno Trofejom Zagrebačkih pahuljica u kadetskoj konkurenciji, a prvo zlato iz Ledene odnio je češki tim Ice Flowers sa 33,10 bodova.

Hrvatskoj su pripale dvije medalje. Naša ekipa Ice Cats osvojila je srebro sa 27,60 bodova, dok su Zagrebačke pahuljice brončane (25.04).

U petak je još na rasporedu natjecanje juniorki u Svjetskom kupu, te seniorki, gdje Hrvatsku predstavljaju Zagrebačke pahuljice. Subotnji program starta od 16 sati slobodnim programom mlađih juniorki, od 16.30 nastupaju juniorke, a od 20.20 sati seniorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući Svjetski juniorski kup i Trofej Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je kazao: “Dva Svjetska seniorska prvenstva, Svjetsko juniorsko prvenstvo prošle godine i sada drugi put Svjetski juniorski kup potvrda su da sinkronizirano klizanje stanuje i živi u našem gradu, gradu sporta. Ovaj put Svjetski kup okuplja čak 20 ekipa iz 15 zemalja svijeta, a Trofej Zagrebačkih pahuljica 14 timova”.

Rezultati, kadetkinje:

1. Ice Flowers (Češka) 33,10
2. Ice Cats (Hrvatska) 27,60
3. Zagrebačke pahuljice (Hrvatska) 25,04
4. Team Budapest Synchro (Mađarska) 24,49
5. Bublinky (Češka) 23,28

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.