Kanađanke ispisale povijest u Zagrebu, Zagrebačke pahuljice 19.

Foto: Renato Branđolica

Kanadska ekipa Les Supremes ispisala je povijest na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju, osvojivši treći uzastopni naslov pred 2 500 gledatelja Arene Zagreb. Glasno navijanje i bodrenje s tribina nosilo je i naše Zagrebačke pahuljice do novog rekorda i u slobodnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanađanke su oba programa otklizale besprijekorno te su ih suci nagradili najvećim brojem bodova na ovom prvenstvu (237,97).

Puno smo i jako radili za ovaj uspjeh, priželjkivali smo i treći uzastopni naslov, slušali trenera i stigli do povijesnog uspjeha. Jako smo zadovoljni nastupom, publika je bila nevjerojatna i ona nas je nosila do pobjede, rekla je kapetanica Les Supremesa Olivia Di Giandomenico.

Iza sebe su ostavile američku ekipu Haydenettes (233,85) koja je impresivnom izvedbom slobodnog programa iznenadila mnoge i na kraju stigla do srebra, dok je broncu osvojila finska ekipa Helsinki Rockettes (229,84).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeh Zagrebačkih pahuljica

S ukupno 128,31 bodom Zagrebačke su pahuljice ostvarile osobni rekord i Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju završile na 19. mjestu te na najbolji mogući način završile sezonu.

Sveukupno su cure otklizale najbolji program sezone i ja kao trenerica sam jako zadovoljna. Atmosfera je bila odlična, zahvaljujem publici što je došla u ovako velikom broju i tako strastveno navijala za nas. Otklizale su koncentrirano i tehnički korektno. Ima elemenata koji nisu priznati onako kako su složeni što se tiče težine, ali to je uvijek tako na Svjetskim prvenstvima, uvijek je taj tehnički panel stroži nego inače. Ali one su izvele sve kako su trebale što su pokazali i bodovi na kraju, izjavila je trenerica Nataša Bahat.

Jednostavno se sve spojilo u jednu savršenu stvar, publika koja nas uvijek ponese, a i mislim da smo stvarno odradile fenomenalan posao s otklizanim programima. Zahvalila bih našoj trenerici i svim curama, jer mislim da smo kroz cijelu sezonu naporno radile i napokon to pokazale, rekla je kapetanica Anamarija Kasić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile smo odlične, baš kao i atmosfera u Areni tako da znam da su i cure zadovoljne. Prije nego što smo izašle na led publika je ustala na noge i nosila nas od samog početka.- Bile smo koncentrirane i odradile svaki element kako smo se i dogovorile i na kraju se moglo vidjeti po našim izrazima lica i suzama radosnicama da smo jako zadovoljne. Ovakvu atmosferu ne doživljavamo često i to na najvažnijem natjecanju pred domaćom publikom. Baš poseban doživljaj, to nas je ponijelo i pokazale smo da možemo, rekla je dokapetanica Zagrebačkih pahuljica Zitta Sermek.

Zahtjevan projekt

Na kraju ovog velikog i organizacijski vrlo zahtjevnog projekta mogu reći da sam zadovoljna. Zahvaljujem svim volonterima na ogromnom angažmanu i pozitivno ocijenjenom radu, od strane natjecatelja i naših gostiju. Naravno, čestitam svim ekipama koje su ostavile srce na ledu, osobito pobjedničkoj ekipi les Supremes, koja je baš u Zagrebu ispisala povijest kao jedina ekipa s tri uzastopna svjetska naslova. Sigurna sam da su posjetitelji uživali u svim izvedbama i da je sinkronizirano klizanje, pored onih koji vjerno prate ovaj sport, steklo nove prijatelje u Zagrebu. Također, veliko hvala upućujem i ISU-u na pruženoj prilici da budemo domaćini ovako velikom natjecanju i na pomoći u realizaciji. Svim natjecateljima i gostima želim sretan povratak kućama, nadam se da u srcu nose prekrasne dojmove i uspomenu na gostovanje u Zagrebu, rekla je direktorica natjecanja Zora Vukoja.

Nakon završenog natjecateljskog dijela uslijedila je dodjela medalja i proglašenje najboljih ekipa. Medalje je pobjednicima na ledu zagrebačke Arene uručio predsjednik Međunarodne klizačke federacije Jae Youl Kim, a cvijeće je predala predsjednica Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva Morana Paliković Gruden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.