Sjajna gesta Filipa Hrgovića: Hrvatskim braniteljima besplatne ulaznice za spektakl u Areni

Foto: Fah

Kako smo već pisali danas 8. rujna u Areni Zagreb održat će se boksački spektakl Filip Hrgović (5-0, 4 KO) protiv Amerikanca Amira Mansura (23-2-1, 16 KO). Bit će to spektakl kakav se dugo čeka u Zagrebu s obzirom kako s radi o borbi za naslov interkontinentalnog prvaka prema WBC verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Areni bi kad Filip bude izlazio u ring trebao pjevati Marko Perković Thompson, i to pjesmu Geni kameni, koju, posjetimo, Vatrenima nisu dopustili na Trgu bana Jelačića u Zagrebu za vrijeme dočeka sa Svjetskog prvenstva. Organizator je jednostavno ugasio mikrofon.

Prema nekim analizama stručnjaka uoči meča favorit je hrvatski boksač, koji je i teži i viši od protivnika, Naime, Filip je na vaganju imao 105.7 kilograma, Amir Mansur 102.2 kilograma. Dakle, oko tri kilograma manje od Hrvata.

Filip Hrgović je napravio i sjajnu gestu prema hrvatskim braniteljima, kojima je za boksački spktakl u Areni osigurao ulaznice te se one mogu podići na blagajni na sjeverozapadnom ulazu Arene Zagreb. Kako bi dobili ulaznice branitelji trebaju priložiti svoju braniteljsku iskaznicu ili potvrdu o status na uvid. Ponuda je, nažalost, ograničena na 500 ulaznica, blagajna je, podsjetimo, otvorena od 14:00 do 20:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave uoči boksačkog spektakla…

”Nije meni ovo prva velika borba u karijeri. Ja sam u boksu već 12 godina i iza sebe imam stotine amaterskih borbi i nekoliko jako ozbiljnih profesionalnih. U karijeri sam sparirao s današnjim svjetskim prvacima tako da sam potpuno spreman i naviknut na ono što me čeka”, kazao je hrvatski boksač uoči meča s Amerikancem u Areni Zagreb.

Amerikanac o ”poslu nakon zatvora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ako postoji ijedan posao u kojem možeš biti dobar kad se vratiš iz zatvora, iako te zatvor ne može učiniti boljim ni u čemu, onda je to boks. To je fizički sport. U zatvoru ne juriš za ženama, ne partijaš, nego jako dobro paziš na svoje tijelo. Ja sam cijelo vrijeme samo čitao i trenirao. Zamišljao sam da sam u kampu i da se spremam za borbu za svjetsku titulu. Jako poštujem Filipa i nisam došao ovdje biti samo broj u njegovoj karijeri. Možda jesam stariji, ali imam strašno puno iskustva i u subotu radim nešto što sam radio nebrojeno puta. Njemu je ovo, pak, prva takva borba. Iznimna čast će mi biti boriti se u njegovoj zemlji i u njegovom gradu u kojem sam predivno primljen”, uoči meča s Hrgovićem poručio je Amerikanac, koji je, kako smo već  pisali, odležao osam i pol godina u zatvoru zbog dilanja kokaina.

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.