Sjajna statistika hrvatskog sportskog ponosa: Vatreni izborili šesto Europsko prvenstvo, peto u nizu

Foto: fah

Nakon pobjede protiv Slovačke 3:1 na Rujevici hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo, svoje 11 od 13 mogućih velikih natjecanja.  Zaista sjajna statistika hrvatskog sportskog ponosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod europskih prvenstava…

Naime, Vatreni su na kišom okupanoj Rujevici izborili svoje šesto Europsko prvenstvo, peto u nizu.

Podsjetimo, Hrvatska je igrala na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996., propustila je samo jednu europsku smotru, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, nakon čega je uslijedio niz: Euro 2004. u Portugalu, 2008. u Austriji i Švicarskoj, 2012. u Poljskoj i Ukrajini, 2016. u Francuskoj i iduće godine na redu je Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, za razliku od svjetskih prvenstava, Vatreni na europskom prvenstvima nisu imali odviše uspjeha. U tri su navrata igrali odličan nogomet, prošli skupinu ( 1996., 2008., 2016. ), međutim, ispali su na startu nokaut faze. Redom od Njemačke, Turske i Portugala, i u ta tri navrata bili su bolji od svojih protivnika, no, nije bilo dovoljno.

Podsjetimo, Hrvatskim nogometnim reprezentativcima na plasmanu na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine u subotu su čestitali premijer Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Na Rujevici je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.