Sjajna večer hrvatskih nogometaša na Otoku: Benković zabio, Krovinović asistirao, Slaven Bilić povećao prednost na šest bodova…

Foto: fah

Hrvatski nogometaši briljiraju i na Otoku. Naime, Bristol City je u 32. kolu engleskog Championshipa kod kuće svladao Derby County (3:2), a jedan od strijelaca bio je i bivši dinamovac Filip Benković, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš Dinama posljednjeg dana prijelaznog roka iz Leicestera je na posudbu otišao u Bristol, prije desetak dana debitirao je u porazu protiv Birminghama.

Ovog puta zaigrao je od prve minute protiv sastava čiji je kapetan legendarni Wayne Rooney. Bristol je poveo u 38. minuti, a zatim je na scenu stupio Hrvat. Lopta se nakon jednog udaraca odbila do našeg stopera koji ju je potom glavom proslijedio u mrežu i svoj prvi pogodak u dresu novog kluba.

Bristol je i u nastavku postigao još jedan pogodak preko Diedhioua (38), a gosti su pogocima Waghoma (61) i Martina (82) uspjeli samo ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Bromwich Albion je na gostovanju kod Readinga slavio 2:1 i povećao prednost u odnosu na Leeds United i Fulham na šest bodova. Momčad bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića brzo se našla u rezultatskom minusu, ali je Pereira sredinom prvog dijela pogotkom obradovao vodeću momčad lige, koja je do odmora mogla bar još jednom poentirati. Bartley je postigao drugi gol za goste i tako se iskupio za skrivljeni jedanaesterac, a asistenciju je upisao Filip Krovinović prije nego što je zamijenjen u 69. minuti.

WBA je vodeći sa 62 boda, dok Leeds United i Fulham imaju 56.

Simon Sluga je stavio točku na ”I” sjajne večeri Hrvata u drugoj engleskoj nogometnoj ligi. Naime, Luton je svladao Sheffield Wednsdey 1:0. Naime, Sluga je sjajno branio, što dokazuje i činjenica da je mrežu svoje momčadi uspio održati netaknutom. Istaknuo se i sjajnom obranom sredinom nastavka. Domaćini su promašili jedanaesterac u 15. sekundi, ali to nije bilo kobno. Luton se nalazi na pretposljednjem 23. mjestu sa 27 bodova, sedam bodova od zone spasa, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.