Skandal ili doslovna primjena pravila? Amerikanci na ZOI ne smiju nositi jedan od simbola svoje zemlje!

Foto: Twitter

Golmanica ženske hokejaške reprezentacije SAD-a na kacigi nosi sličicu Kipa slobode, koja prekriva dobar dio kacige.  Radi se o jednom od američkih simbola, koji se nalazi u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čelništvo MOO-a zatražilo je da se simbol ukloni s obzirom kako se prema pravilima politički simboli i poruke na Zimskim olimpijskim igrama ne smiju isticati, čak je i na vidljiva mjesta opreme zabranjeno navođenje riječi nacionalnih himni, kao i bilo kakvih narodnih slogana.

Neki su takvo ponašanje Međunarodnog olimpijskog odbora, s kojim je Američki hokejaški savez započeo pregovore, proglasili skandalom, drugi doslovnim primjenom pravila, koja važe za sve, pa tako i za moćne Sjedinjene Američke Države. Ne treba ni spominjati kakav status hokej općenito ima u SAD-u. Teško je vjerovati da bi MOO s bilo kojim savezom ”stupio u pregovore” s obzirom na temu i pravila, no, s Amerikancima ipak jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dave Fischer, inače glasnogovornik Američkog hokejaškog saveza, tvrdi kako pregovori dobro napreduju te bi ishod istih trebao biti poznat s današnjim međusobnim ogledom Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.