Skandal u švedskom nogometu – pokušaj namještanja rezultata: Otkazan prvenstveni dvoboj klubova koji su čak 29 puta osvajali naslov

Foto: Snimka zaslona

Utakmica švedskog nogometnog prvenstva između Göteborga i AIK-a otkazana je zbog pokušaja namještanja rezultata, barem tako tvrde lokalni nogometni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni savez Švedske tvrdi kako je jednom igraču AIK-a ponuđena “znatna suma” u utorak da “pomogne na terenu kako bi njegova momčad izgubila utakmicu”. Radi se o skandalu koji potresa švedski nogomet.

Naime, kako prenosi BBC čelnik Nogometnog saveza Švedske Håkan Sjöstrand nazvao je ovaj pokušaj ”vrlo ozbiljnim napadom na švedski nogomet” te je dodao: ”Nikad nećemo dozvoliti da se ovako nešto dogodi.” Sporna utakmica trebala se igrati ovog četvrtka u 18 sati, a u pitanju je utakmica dvije momčadi koje zauzimaju jedanaesto (Göteborg) i šesto mjesto (AIK) poslije osam odigranih utakmica.

Podsjetimo, Göteborg je do sada 18 puta bio prvak Švedske, poslednji put 2007. godine, dok je AIK je 11 puta osvajao naslov, posljednji 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.