Skoro nisu ni otišli na EP, a vratili se s pet medalja

Hrvatska karate reprezentacija vratila se iz Istanbula sa EP-a sa pet medalja, a Ana Lenard je podijelila naslov najuspješnije natjecateljice Prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je ovo Europsko prvenstvo bilo iznad svih očekivanja, ponosna sam na svakoga, posebno na svoje cure, odradile su vrhunski. U pojedinačnom finalu nisam uspjela obraniti zlato, ali i srebrom sam izuzetno zadovoljna”, kazala je Ana Lenard u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zagrebu nakon povratku iz Turske.

Ona je sa ekipnim zlatom i pojedinačnim srebrom u kategoriji do 61 kg, uz Turkinju Dilaru Bozan, bila najuspješnija natjecateljica EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam ponosna na ekipu, na naš rezultat, nastavljamo i dalje niz. Osvojile smo zlato bez izgubljenog boda, što je praktički nezabilježeno u ovom sportu”, istaknula je Azra Saleš.

Ekipu koja je osvojila zlato činile su Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan, a izbornik Dragutin Galina osobito je naglasio senzacionalni trijumf protiv Turske u polufinalu, na njihovom terenu i protiv reprezentacije čiji savez ima godišnji proračun oko deset milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I ovaj put se dokazalo da ovakvo prijateljstvo i ovakva složnost može donijeti rezultat”, istaknula je kapetanica hrvatske ženske reprezentacije u borbama Ana-Marija Bujas Čelan.

Zlato je nizom od pet pobjeda ostvarila i Maša Martinović u kategoriji iznad 68 kg. “Čestitam kolegama iz reprezentacije, bili su odlični, kako pojedinačno tako i ekipno. Jako sam sretna i ponosna što sam ostvarila dosad najveći rezultat u karijeri, medalju koju sam toliko priželjkivala. Finale, pobjeda nad domaćom predstavnicom u Istanbulu, to ću pamtiti zauvijek i nadam se da neću stati na tome”, riječi su europske prvakinje u karateu u teškoj kategoriji.

Konferencija za medije povodom povratka naše seniorske reprezentacije s 50. Europskog  seniorskog prvenstva u Istanbulu
Broncu su osvojili Danil Domdjoni (-67 kg) te muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan). Osim Maše Martinović, Ane Lenard i Danila Domdjonija, koji su osvojili medalje na EP u Istanbulu, nastup na prvim Europskim igrama u lipnju u Bakuu osigurali su Monika Berulec (-50 kg), Jelena Kovačević (-55 kg) i Vlatka Kiuk (kate), koje su u pojedinačnim nastupima izgubili dvoboje za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojili pet medalja, a skoro nisu ni otišli na EP

Uoči odlaska na EP u Istanbul, pisali smo o tome kako je naša karate reprezentacija jedva otišla na ovo natjecanje. Radilo se o tome da je Hrvatski olimpijski odbor bio dužan karate savezu 230 tisuća kuna za prethodne akcije, a taj novac nisu im uplatili sve dok se ‘karatisti’ nisu javno oglasili. Nakon što je HOO ispoštovao dio dogovora, Delegacija karate saveza koju su činila 24 borca otputovala je u Tursku na 50. Europsko prvenstvo.

Zanimljivo je kako je HOO na početku mjeseca potpisao novi sponzorski ugovor s Croduxom, a da se nisu sjetili vratiti dug prema jednom od najuspješnijih naših sportskih saveza. Karatisti su i na prošlom natjecanju osvojili pet medalja, a ponavljanje tog uspjeha smatra se velikim postignućem.

Možemo samo zamisliti kakve ‘mrvice’ dobiva ovaj savez i koliki im je godišnji proračun (Turski savez ima godišnji proračun težak desetak milijuna eura), kad pogledate kako im izgleda web stranica saveza – http://www.karate.hr/. Sva sreća za njih i hrvatski sport da su dugovi podmireni te da su karatisti ipak otišli u Istanbul i osvjetlali obraz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.